Να καλυφθούν τα κενά σε όλα τα σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας (Αμαρουσίου – «Γ. Σεφέρης» – « Ο Περικλής») στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας για το θέμα των τεράστιων κενών και ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό

  Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 – 9 – 2023 στις 13:30 παράσταση διαμαρτυρίας των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας (Αμαρουσίου – «Γ. Σεφέρης» – « Ο Περικλής») στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας για το θέμα των τεράστιων κενών και ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό που παρατηρείται στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, τα δεκάδες λάθη στον υπολογισμό των κενών και την απόκρυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό που ως πάγια τακτική ακολουθείται από τα αρμόδια όργανα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας με την πολιτική κάλυψη του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης.

Στην είσοδο της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας περίμεναν τα μέλη των Δ. Σ. των σωματείων των εκπαιδευτικών αστυνομικές δυνάμεις ειδοποιημένες προφανώς από τους αρμόδιους της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, ενώ ο κος Δ/ντής  Π. Ε. Β΄ Αθήνας και η κα Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας απουσίαζαν, ενώ είχαν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από την προηγούμενη ημέρα για την επίσκεψή μας, προφανώς για να αποφύγουν τη συνάντηση με τα Δ. Σ. των σωματείων των εκπαιδευτικών μη θέλοντας να ακούσουν τις έντονες διαμαρτυρίες μας για την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που ακολουθούν.

Τα Δ. Σ. των σωματείων μας συναντήθηκαν με την Προϊσταμένη Διοικητικού της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και την Γραμματέα του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, οι οποίες δήλωσαν αναρμόδιες για τα θέματα των κενών και ελλείψεων και αφού άκουσαν τα αιτήματα των σωματείων μας μας δήλωσαν ότι θα τα μεταφέρουν στους αρμόδιους της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας. Συγκεκριμένα τα Δ. Σ. των σωματείων μας στη συνάντηση αυτή:

 α) κατήγγειλαν την απουσία του Διευθυντή Εκπαίδευσης και την αστυνομική παρουσία,

 β) δήλωσαν την κάθετη αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για τις δραστικές περικοπές στην παράλληλη στήριξη, συγκεκριμένα, από τις 893 αιτήσεις για παράλληλη στήριξη στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία της Β΄ Αθήνας το ΥΠΑΙΘ έστειλε 535 περίπου δασκάλους και νηπιαγωγούς,

 γ) απαίτησαν να ανακοινωθούν όλα τα κενά, χωρίς καμία εξαίρεση και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη με προσλήψεις αναπληρωτών άμεσα, καταγγέλλοντας ότι επιχειρείται να μετατοπιστεί το βάρος της παράλληλης στήριξης στους γονείς με ιδιωτικές παράλληλες στηρίξεις,

 δ) απαίτησαν για όλες τις ειδικότητες να ανακοινωθούν όλα τα κενά, ανεξάρτητα από τους περιορισμούς του ΟΠΣΥΔ,

ε) απαίτησαν να ζητηθούν από το Υπουργείο Παιδείας όλες οι αναγκαίες προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά,

 στ) απαίτησαν να αναρτηθούν όλες οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Σοβαρή ευθύνη για την απόκρυψη των κενών έχει το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας που Πρόεδρος του είναι ο Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας, αφού δική του είναι η αρμοδιότητα να τα ανακοινώνει (τα κενά) και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι και οι ψευδοαιρετοί δε διαφώνησαν με αυτή την τακτική, δεν έβγαλαν καμία ανακοίνωση και ενημέρωση, αντίθετα υπηρέτησαν την αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική τακτική της διοίκησης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση, σε μαζική συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες και τις αγωνιστικές δράσεις των Συλλόγων μας. Καλούμε τους συναδέλφους/συναδέλφισσες να καταγγέλλουν παρανομίες της Διεύθυνσης στα σωματεία τους και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των σωματείων για επόμενες κινητοποιήσεις. Μαζικός συλλογικός ανυποχώρητος αγώνας για δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά!

Από την πλευρά μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ως απαράδεκτη την τακτική των αρμοδίων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, οι οποίοι κρύβονται προκειμένου να μην λογοδοτήσουν για τις απαράδεκτες – αντιεκπαιδευτικές  πολιτικές που ακολουθούν (απόκρυψη κενών, αυθαίρετη προτεραιοποίηση αναγγελίας κενών, καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και της σειράς τους στον πίνακα εφόσον δεν ανακοινώνονται όλα τα υπάρχοντα κενά, επιβολή κόφτη στις προσλήψεις αναπληρωτών παράλληλης στήριξης με την αυθαίρετη και παράνομη ανάθεση δύο – τριών μαθητών ανά εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης κ.λπ.).

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ.

ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ.