Να απομακρυνθεί η προκάτ αίθουσα από το 1ο Γυμνάσιο ζητά ο Σύλλογος Γονέων

Να απομακρυνθεί η προκάτ αίθουσα από την αυλή του 1ο Γυμνασίου Βριλησσίων λόγω ακαταλληλότητας της ζητά ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και ταυτόχρονα ζητά συνάντηση με τον Δήμαρχο Βριλησσίων για το στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει στο σχολείο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – επιστολή του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ:Δήμαρχο Βριλησσίων
 Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Νέας Γενιάς Αντιδήμαρχο Αστικών Υποδομών, Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας2η Σχολική Επιτροπή Δήμου Βριλησσίων
 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου ΒριλησσίωνΈνωση Γονέων Βριλησσίων
 ΘΕΜΑ: Απομάκρυνση προκάτ αίθουσας από το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων

Αξιότιμοι/ες  κύριοι/κυρίες,

Η ποιότητα του χώρου στον οποίο παρέχεται το εκπαιδευτικό έργο και διαδραματίζεται η διαδικασία της μάθησης αποτελεί βασικό παράγοντα στην εκπαιδευτική λειτουργία κι επηρεάζει μαθητές και διδάσκοντες. Η ύπαρξη αξιοπρεπών, ασφαλών και κατάλληλων σχολικών υποδομών αποτελεί ένα από τα ζητούμενα, ώστε το σχολείο να αποτελεί πόλο έλξης των μαθητών.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, το πολυπληθέστερο γυμνάσιο του Δήμου μας, είναι σχετικά παλιό, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αυξημένου μαθητικού πληθυσμού και στερείται αίθουσας εκδηλώσεων – πολλαπλών χρήσεων.

Το φθινόπωρο του 2023 – μετά την απομάκρυνση της προκάτ αίθουσας εκδηλώσεων, λόγω των προβλημάτων που εμφάνιζε – τοποθετήθηκε προσωρινά για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών μια μικρότερη προκάτ αίθουσα, 36τ.μ. Κατά γενική ομολογία, η συγκεκριμένη αίθουσα δεν αποτελεί τον ιδανικό χώρο για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη κάλυψης των διδακτικών αναγκών για τους μαθητές των περιοχών που εξυπηρετούνται από το 1ο Γυμνάσιο, θεωρώντας όμως ότι η χρήση προκάτ αιθουσών δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση, σας θέτουμε το ζήτημα της απομάκρυνσης της προκάτ αίθουσας. Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου, να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης άλλων λύσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψιν τη δυναμικότητα του συγκεκριμένου κτιρίου και την ανάγκη δημιουργίας αίθουσας εκδηλώσεων αποκλειστικά για το 1ο Γυμνάσιο.

Σε αυτό το πλαίσιο θα θέλαμε μία συνάντηση μαζί σας.

Με εκτίμηση,

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου  Βριλησσίων