Μωβ κάδος: Απώλειες δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τη Μεταμόρφωση

Το αντίτιμο 5ετιας για τους μωβ κάδους ήταν 5.000 η Μεταμόρφωση – 127.000 η Κηφισιά – 180.000 η Πεύκη!

..

Από την Έκφραση που κυκλοφορεί

Αυτό είναι τα έσοδα από μία ιδιωτική εταιρεία συλλογής χρησιμοποιημένων ρούχων (Μωβ κάδοι) σε Μεταμόρφωση, Κηφισιά και Πεύκη!

Σοκ δημιούργησε στους παριστάμενους πολίτες αλλά και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Μεταμόρφωσης η αποκάλυψη ( στο συμβούλιο της 27.05.2024) του επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλη Καραβάκου σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που έκανε η διοίκηση Σαραούδα με μία ιδιωτική εταιρεία! (Δείτε τη συζήτηση ΕΔΩ)

Εκεί που η Μεταμόρφωση πήρε 1.000 ευρώ/έτος, η Πεύκη πήρε 36.000!

Όπως αποκάλυψε με στοιχεία ο Δήμος Μεταμόρφωσης προκειμένου να τοποθετήσει κάδους εταιρείας η οποία συλλέγει χρησιμοποιημένα ρούχα (μωβ κάδοι) συμφώνησε ως “αντίτιμο” το ποσό των 1.000 ευρώ για κάθε χρόνο της πενταετούς σύμβασης.

Μόνο που, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία, κάποιοι άλλοι το κάνουν πολύ καλύτερα:

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης υπό τη νέα διοίκηση του Μάριου Ψυχάλη δεν προχώρησε σε ανανέωση της σύμβασης με τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά έκανε διαγωνισμό. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τρεις εταιρείες και το οικονομικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό για το Δήμο: 36.000. για κάθε χρόνο! Δηλαδή 180.000 για την πενταετία!

Σε δεινή θέση ο Στράτος Σαραούδας

Τα ζητήματα σε σχέση με την προβληματική οικονομική διαχείριση του Δήμου Μεταμόρφωσης είχαν έρθει στην επιφάνεια και στο πρόσφατο παρελθόν κατά τη συζήτηση του απολογισμού προηγουμένων ετών.

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Β. Καραβάκος είχε εστιάσει πρόσφατα σε διαγωνισμούς εκατομμυρίων ευρώ με πολύ χαμηλές εκπτώσεις άρα και πολύ μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με άλλους δήμους για το δημόσιο ταμείο. Επιπλέον, είχε επισημάνει τη σωρεία των απευθείας αναθέσεων με ανύπαρκτες εκπτώσεις, ύψους πολλών εκατομμυρίων, κατά τη διάρκεια της θητείας Σαραούδα

Η αποκάλυψη αυτής της ολοφάνερης ολιγωρίαςγια το δημοτικό ταμείο ήταν το κερασάκι στην τούρτα:

Έτσι διαχειρίζεστε τα οικονομικά του δήμου όλη την πενταετία... Ενώ είστε υποχρεωμένοι και πληρώνεστε για να κάνετε έρευνα αγοράς, για να βλέπετε που κινούνται οι άλλοι, εσείς κάνατε μία απευθείας συμφωνία με μία εταιρεία….αυτά τα χρήματα είναι χρήματα που θα μπορούσαν να κάνουν π.χ. το χαρούμενο καλοκαίρι δωρεάν για όλα τα παιδιά και όχι να χαρατσώνετε της οικογένειες με 150€” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Καραβάκος.

Αυτή τη φορά έχετε δίκιο και σας ευχαριστούμε που το αναδεικνύετε προσπάθησε να απαντήσει ο Στράτος Σαραούδας. Αν η Πεύκη πήρε 36 εμείς θα πάρουμε 37″, είπε για μια σύμβαση του “1000ρικου” που τρέχει από το 2020.

127.000, εφάπαξ και “μπροστά” πήρε και η Κηφισιά!

Φυσικά το γεγονός δεν αλλάζει, η σύμβαση λειτουργεί και διαρκώς αποδεικνύεται ότι στα οικονομικά ζητήματα η δημοτική αρχή της Μεταμόρφωσης παρουσιάζεται μονίμως προβληματική στον τρόπο διαχείρισης με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά χρήματα για το δημοτικό ταμείο.

Εν τω μεταξύ η περαιτέρω έρευνα απέδειξε ότι όχι μόνο ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης υπό τη νέα διοίκηση Ψυχάλη έκανε συμφέρουσα διαδικασία για το δημοτικό του ταμείο αλλά και ο δήμος Κηφισιάς: πήρε ως αντάλλαγμα 5 οχήματα συνολικής αξίας 127.000 για μία αντίστοιχη πενταετή σύμβαση! Ακόμα πιο συμφέρουσα κάνει τη σύμβαση της Κηφισιάς το γεγονός ότι η σύμβαση προπληρώθηκε, με την εταιρεία να παραδίδει τα οχήματα εντός 40 ημερών από τη σύναψη της σύμβασης!