Β. Σάρκουλας: «Μόνο δικά μας έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα» (video)

Βασίλης Σάρκουλας

Την υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Αγίας Παρσκευής για το 2024 εξηγεί με ανακοίνωση του ο Β. Σάρκουλας υποστηρίζοντας πως περιλαμβάνει μόνο έργα που συνεχίζονται από τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», Βασίλης Σάρκουλας, αναφέρει πως «στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 17ης Ιανουαρίου 2024, υπερψηφίσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2024, παρά το γεγονός ότι με τη “δημιουργική λογιστική” της Δημοτικής Αρχής, λείπουν κάποια μεγάλα ποσά για υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος για το τρέχον έτος».

«Από τις δηλώσεις του, αυτή θα είναι η στάση του και στη συζήτηση για τον ίδιο τον Προϋπολογισμό. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης, ΘΑ τα βρει και ΘΑ τα προσθέσει στην πρώτη αναμόρφωση του Προϋπολογισμού (εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων δυο μηνών)», προσθέτει.

Η τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο

Σημειώνει ακόμα: «Το υπερψηφίσαμε, αν και απουσιάζει κάποιο έργο που να δείχνει έστω το στίγμα της νέας Δημοτικής Αρχής, γιατί το μόνο που περιλαμβάνει είναι η συνέχιση των έργων που ξεκίνησαν επί της δικής μας θητείας: Οι αναπλάσεις της οδού Ειρήνης, της πλατείας του ΑηΓιάννη, της βίλας Ιόλα, η ανέγερση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ, η αποπεράτωση του κολυμβητηρίου και ένα σωρό άλλα. Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά τα έργα, εκτός από την ανάπλαση της πλατείας του ΑηΓιάννη, είναι χρηματοδοτούμενα από διάφορα Προγράμματα που πετύχαμε στη θητεία μας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος επιχείρησε (δειλά-δειλά, είναι αλήθεια) να δημιουργήσει την αίσθηση ότι παρέλαβε “καμένη γη”, πολύ παλιά πρακτική όσων θέλουν να δικαιολογήσουν την αθέτηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων, γεγονός που θίχτηκε από την αντιπολίτευση. Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης δεν είναι νέος, συμπλήρωσε 17 χρόνια παρουσίας του στα Δημοτικά πράγματα. Για 4 χρόνια διοίκησε και για 9, περίπου, ήταν επικεφαλής Δημοτικής παράταξης. Στη δική μας δημαρχιακή θητεία ήταν παρών στα έδρανα της αντιπολίτευσης και δεν μπορεί να δηλώνει δήθεν “άγνοια” για την γενικότερη κατάσταση του Δήμου ούτε να την υποτιμά, για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Και φυσικά, δεν μπορεί να μας επικρίνει για τα έργα που ξεκινήσαμε, τα οποία μάλιστα είχε ψηφίσει και ο ίδιος. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε νέα Δημοτική Αρχή παραλαμβάνει, από την προηγούμενη, συνεχιζόμενο έργο και προσθέτει το δικό της. Και αυτό περιμένουμε από αυτόν, όπως και οι δημότες».