Μητρώο Πολιτών: Οι ιδιώτες τα τσέπωσαν, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. “πληρώνουν τα σπασμένα” του έργου

|||

|||

         Κεραυνοί της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. για ένα πρόγραμμα που,υποτίθεται ότι είναι λειτουργικό και ήρθε για να απλοποιήσει τις υπηρεσίες του ληξιαρχείου και του Δημοτολογίου των Δήμων κι εντούτοις αποδεικνύεται δυσλειτουργικό και ξεσηκώνει τα δικαιολογημένα παράπονα των πολιτών που,όμως,έχουν αποδέκτες αυτούς που δεν φταίνε,τους δημοτικούς υπαλλήλους,ενώ οι ίδιοι. που το έφτιαξαν “τα τσέπωσαν” μια χαρά,όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

           Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. έχει ως εξής:

 

       Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες δίκαιων παραπόνων και διαμαρτυριών, από τους συναδέλφους, για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται με τη λειτουργία του Προγράμματος του «Μητρώου Πολιτών» στις υπηρεσίες Δημοτολογίων και Ληξιαρχείων. Το πρόβλημα μάλιστα οξύνεται τους μονούς μήνες του χρόνου, που πραγματοποιούν τη διμηνία εκλογική αναθεώρηση. Τους τελευταίους μήνες δε, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το δίκτυο κλείνει συνέχεια πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί αλλά και όταν επανέρχεται παρουσιάζει προβλήματα. Παρ’ όλες τις γνωστοποιήσεις του προβλήματος, από τους συναδέλφους με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει προβεί ακόμη στις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυσή του.

 

          Δείτε κι αυτό: Προσωρινή απαγόρευση αποκοπής ρεύματος λόγω μη πληρωμής της ρήτρας αναπροσαρμογής πέτυχαν καταναλωτικές οργανώσεις

 

      Άμεση συνέπεια της προβληματικής λειτουργίας του προγράμματος, είναι οι συνάδελφοι να γίνονται αποδέκτες απαράδεκτων συμπεριφορών, αρνητικών σχολίων και ανυπόστατων ισχυρισμών από τους δημότες, παρά την ενημέρωση που κάνουν για την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται και με την ευγένεια που τους συμπεριφέρονται. Ωστόσο, καλούνται για μια άλλη οι συνάδελφοι να πληρώσουν τα σπασμένα των ιδιωτών, που επέλεξαν και χρυσοπλήρωσαν οι κυβερνήσεις, με τα λεφτά του Ελληνικού λαού βεβαίως, για την παροχή του έργου που ποτέ δεν παραδόθηκε όπως έπρεπε αλλά και για συμβατικές που δεν τηρούν. .

 

    Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλογιστεί και να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να προβεί σε όλες τις ενδεικτικές ενέργειες για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος «Μητρώο Πολιτών». Δεν μπορούν άλλοι να θησαυρίζουν και άλλοι να πληρώνουν το μάρμαρο.. .