«Μισός αιώνας από τη Μεταπολίτευση»: Βιβλιοπαρουσίαση στη Νέα Ιωνία - EKFRASI.net

«Μισός αιώνας από τη Μεταπολίτευση»: Βιβλιοπαρουσίαση στη Νέα Ιωνία

«Μισός αιώνας από τη Μεταπολίτευση»: Βιβλιοπαρουσίαση στη Νέα Ιωνία

Σήμερα στις 19.30 στον Ιωνικό Σύνδεσμο (Τσουρουκτσόγλου 1 & Λ. Ηρακλείου, Νέα Ιωνία) η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Λιόση «Μισός αιώνας από τη Μεταπολίτευση» από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από τον συγγραφέα, οι:

Δημήτρης Παπαχρήστος, συγγραφέας
Δημήτρης Καλτσώνης
, Καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου
Κώστας Θεριανός, μέλος ΔΣ του Ιδρύματος «Γληνός»

«Έχει περάσει μισός αιώνας από το 1974, δηλαδή από την πτώση της χούντας και τη μετάβαση σε μια κατάσταση αστικοκοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Η έννοια της Μεταπολίτευσης έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον. Πώς νοηματοδοτείται, όμως, αυτή η λέξη; Συμφωνούν όλοι στο περιεχόμενο που της δίνουν; Πότε σημειώνεται ο τερματισμός της Μεταπολίτευσης; Πώς περιοδολογούνται αυτά τα 50 χρόνια; Ποιες οικονομικές, πολιτικές, ιδεολογικές και κοινωνικές τάσεις καταγράφονται στη συγκεκριμένη περίοδο και ποια τα κύρια πολιτικά γεγονότα της;» σημειώνει ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Και προσθέτει: «Η συζήτηση για τη Μεταπολίτευση ξεκίνησε πολύ πριν τη συμπλήρωση του μισού αιώνα. Οι οπτικές δεν ταυτίζονται. Η δική μας θεώρηση είναι πάντα υπό την οπτική γωνία του κόσμου της εργασίας, της προοδευτικής διανόησης και των καταπιεσμένων. Αν, λοιπόν, το βιβλίο προκαλέσει έναυσμα συζήτησης σε αυτόν τον κόσμο, τότε κάτι, έστω μικρό, θα έχει επιτύχε».

Επικαιρότητα

Αγία Παρασκευή: Βραδιά οικονομικής ενίσχυσης οικογένειας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της

Αγία Παρασκευή: Βραδιά οικονομικής ενίσχυσης οικογένειας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της

Συλλογικότητες και πολίτες στην Αγία Παρασκευή διοργανώνουν βραδιά οικονομικής ενίσχυσης κατοίκου της περιοχής, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, που αντιμετωπίζει πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας της. Η