Μήνυση για την παρακολούθηση από τον Γ. Κύρτσο

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής πήγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μαζί με τον συνήγορο του, Γιάννη Μαντζουράνη, όπου και κατάθεσε μήνυση εναντίον της ΕΥΠ, του τότε επικεφαλής της, Π. Κοντολέωντα, της Εισαγγελέως Βλάχου και παντός υπευθύνου.

«Κινούμαι δικαστικά εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου. Θεωρώ ότι καταπατούνται τα συνταγματικά μου δικαιώματα», δήλωσε εξερχόμενος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Γιώργος Κύρτσος, σημειώνοντας ότι θα δώσει «ευρωπαϊκή συνέχεια» στην υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ.

Ο ευρωβουλευτής του Renew Europe ξεκίνησε τις δηλώσεις του αφήνοντας και «αιχμές» για την απουσία της παρουσίας του από τη δημόσια τηλεόραση. «Χαρά μου, έχω να βγω δύο χρόνια στην ΕΡΤ», σημείωσε, τονίζοντας στη συνέχεια ότι είναι απαράδεκτο το να «θεωρούμαι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια στην πατρίδα μου».

Ο Γιώργος Κύρτσος έκλεισε την τοποθέτησή του με την ευχή η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής μετέβη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 10 το πρωί της Τετάρτης, μαζί με τον συνηγόρο του, Γιάννη Μαντζουράνη, καταθέτοντας μήνυση κατά του Παναγιώτη Κοντολέων, πρώην διοικητή της ΕΥΠ αλλά και κατά της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου.

«Κινούμαι δικαστικά, έκανα μήνυση, εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου. Αντιδρώ σαν Έλληνας πολίτης γιατί θεωρώ ότι καταπατούνται τα συνταγματικά και δημοκρατικά μου δικαιώματα. Αντιδρώ και σαν Ευρωβουλευτής γιατί έχουμε φτάσει σε σημείο να συμμετέχω στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και να θεωρούμαι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια στην πατρίδα μου. Αυτά είναι απαράδεκτα. Ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θα δώσω και ευρωπαϊκή συνέχεια στην υπόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κύρτσος.

«Με τη σημερινή μήνυση, ο κ. Κύρτσος ζητεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς να πράξουν το καθήκον τους, να κλείσουν τα αυτιά τους σε άνωθεν εντολές και υποδείξεις και να αντισταθούν σε πιέσεις, με την ελπίδα να μη λειτουργήσουν ως νομικοί σύμβουλοι της ΕΥΠ και της Cosmote», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μαντζουράνης.