Μήλος: Καταγγελία για βασανισμό ανηλίκου σε Αστυνομικό Τμήμα

Αδιανόητα όσα αφηγείται 17χρονος που καταγγέλλει ότι δέχθηκε βασανισμό στο Αστυνομικό Τμήμα της Μήλου – «Αυτά που θα πάθεις εδώ μέσα σήμερα μη βγουν παραέξω γιατί θα σε σκοτώσουμε», δηλώνει ότι του είπαν οι αστυνομικοί

Επεισόδια στη Λεωφόρο Μεσογείων για τον 17χρονο Χρ. Μιχαλόπουλο

Λίγες εβδομάδες μετά τη δολοφονία του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου από άνδρα της ΟΠΚΕ αλλά και τον ξυλοδαρμό της 16χρονης στο Ηράκλειο Αττικής, έρχεται στο φως από την «Εφημερίδα των Συντακτών» σοκαριστική καταγγελία βασανισμού 17χρονου στο ΑΤ Μήλου.

Ο ίδιος και η μητέρα του μιλώντας στην ΕΦΣΥΝ αφηγήθηκαν όσα συνέβησαν εντός του τμήματος με τον ανήλικο να είναι ακόμα τραυματισμένος. Έχει ένα σπασμένο δόντι, μελανιές, ενώ η γνάθος του κουνιέται και δεν μπορεί να φάει κανονικά. Η μητέρα του εξήγησε πως το βράδυ δεν μπορούσε να κοιμηθεί και τιναζόταν συνέχεια.

Σύμφωνα με τον 17χρονο όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία σταμάτησε τον ίδιο με την παρέα του, που είχαν βγει βόλτα με τα μηχανάκια. Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να φύγουν, ενώ στη συνέχεια έφυγε και αυτός, όταν αστυνομικός φέρεται να του είπε: «Πάμε στο τμήμα και θα δεις τι θα γίνει».

Έπειτα, και μετά από πιέσεις της αστυνομίας, επέστρεψε στο Α.Τ. Μήλου με τον θείο του, στον οποίον όμως δεν επετράπη η είσοδος. Τότε ο νεαρός έμεινε μόνος του στο γραφείο του υποδιοικητή, ο οποίος μαζί με άλλον αστυνομικό του ζητούσε πληροφορίες για την υπόλοιπη παρέα. Όπως καταγγέλλει, όσο δεν έπαιρναν τις απαντήσεις που ήθελαν τον χτυπούσαν. Τονίζει πως έφτασαν στο σημείο να τον χτυπήσουν με πτυσσόμενο κλομπ και με μπουνιά στο διάφραγμα.

Σοκαριστική όμως είναι και η αναφορά για τις απειλές που δεχόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού. Υποστηρίζει πως τον απείλησαν ότι αν μιλήσει και «βγουν παραέξω αυτά» θα τον σκοτώσουν. «Τότε μου είπαν πάλι να μη μιλήσω και ότι, αν το κάνω, να φύγω μόνος μου από το νησί, αλλιώς θα μπω νεκρός στο χώμα», καταγγέλλει πως του είπαν μετά το τέλος του ξυλοδαρμού.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου, η οποία μιλώντας στην ΕΦΣΥΝ ότι το περιστατικό αποτελεί σαφώς βασανιστήριο και διαμήνυσε πως η οικογένεια θα κινηθεί νομικά.