“Μικρές ιστορίες για τη Μεγάλη Ελλάδα”: Παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου

Παρουσιάζεται την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, στις 6:30′ μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΠΟΛΙΣ, στο Νέο Ηράκλειο (Μαρίνου Αντύπα 62-66). το βιβλίο της Σοφίας Καρδάρα Μοσχοφίδη “Μικρές ιστορίες για τη Μεγάλη Ελλάδα”

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – πρόσκληση της συγγραφέως είναι η παρακάτω:

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Καρδαρά Μοσχοφίδη με τίτλο: «Μικρές ιστορίες για τη Μεγάλη Ελλάδα», την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, στις 18:30, στο ΠΟΛΙΣ Πολυχώρος Πολιτισμού, στο Νέο Ηράκλειο (Μαρίνου Αντύπα 62-66).

Είναι ένα βιβλίο για τη γεωγραφία της Ελλάδας, για παιδιά της Ε’ Δημοτικού, ήρθε στον χώρο των βοηθητικών βιβλίων για να προσφέρει γνωστική ευκολία σε ένα μάθημα σημαντικό, αλλά με πολλά ονόματα.

Το βιβλίο κυριολεκτικά «παίζει» με τη γεωγραφία. Έτσι αν δυσκολεύεσαι στη Γεωγραφία, «Άσε έναν κάστορα, τον Μέγα Αλέξανδρο και μια κομμώτρια να σε βοηθήσουν».

Η μεγαλύτερη αγωνία μου ήταν να κερδίσω ένα στοίχημα, να κεντρίσω το ενδιαφέρον των παιδιών του δημοτικού, ώστε να αγαπήσουν το μάθημα της γεωγραφίας. Ένα μάθημα που θεωρείται «δευτερεύον», προσφέρει όμως ουσιαστικές πρακτικές γνώσεις για να γνωρίσουν τον κόσμο που ζούνε.

Ξεχωρίζει από παρόμοια βιβλία γιατί:

– Η ύλη του δίνεται με έναν τρόπο ιδιαίτερα ελκυστικό, που κάνει τη μάθηση να μοιάζει και να γίνεται παιχνίδι για παιδιά αλλά και για γονείς

– Ο μοναδικός σχεδιασμός του και η δομή του είναι τέτοια που βοηθούν τους

μαθητές να αναπτύξουν την ευφυΐα και τις δεξιότητές τους, καθώς και την αυτοπεποίθησή τους

– Η εικονογράφησή του με τα χαρούμενα χρώματα των εικόνων, προσκαλεί τα παιδιά να το προσεγγίσουν με ενδιαφέρον

– Μαθαίνει τα παιδιά να μαθαίνουν.

Το βιβλίο αυτό έχει ήδη βρει θετική ανταπόκριση και αποδοχή από τα παρακάτω σχολεία Ελληνοαγγλική Αγωγή και Neue Schule Athens.