Μια οφειλόμενη απάντηση

|||

|||

..

..

..

 Η απάντηση του εκδότη της Έκφρασης στο πρόσφατο κείμενο του κ. Α. Χατζησαββίδη:  

 

Αξιότιμε κ. Χατζησαββίδη (χωρίς εισαγωγικά το αξιότιμε, όπως βάλατε εσείς στο εκλεκτός):

 

1. Είδα στο κείμενο που δημοσιοποιήσατε ότι δεν εγκρίνατε τις ερωτήσεις που έκανα στη συνέντευξη με τον κ. Ηρακλή Γκότση. Στο παρελθόν δεν είχατε παρόμοιες ενστάσεις στις τρεις συνεντεύξεις που κάναμε μαζί, για τη συζήτηση που κάναμε. Η λογική του “μονά – ζυγά δικά μου” δεν μπορεί να είναι δημοσιογραφική λογική

 

2. Όπως ίσως γνωρίζετε (εκ του ρόλου σας) επαγγελματική σχέση με τον κ. Ηρακλή Γκότση δεν είχα ποτέ, ούτε όταν ήταν Δήμαρχος, ούτε ως ιδιώτη. Αυτό όμως είναι ανεξάρτητο από την εκτίμηση στην αυτοδιοικητική του πορεία και την προσφορά του στη Νέα Ιωνία. Μην ξεχνάτε, εξελέγη τρεις φορές δήμαρχος, κάτι που εσείς δεν πρόκειται να πετύχετε ποτέ ( πολύ φοβάμαι πως ούτε και εγώ).

 

3. Την ίδια εκτίμηση για την πορεία του είχα και για τον προηγούμενο Δήμαρχο, τον κ. Γιάννη Χαραλάμπους. Επίσης δεν είχα καμία επαγγελματική σχέση, ενώ η προσωπική μου δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Αυτό δεν με εμπόδισε ποτέ να είμαι αντικειμενικός κριτής και να λέω πάντα ότι ήταν ένας αξιοσέβαστος Δήμαρχος. Ξέρετε για ποιον λέω, αυτόν που σας έβγαλε από αντιδήμαρχο, σας άφησε στον “πάγκο” και σας οδήγησε να γίνετε υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2010, με αποτέλεσμα 5%. Αυτό το αποτέλεσμα σας “έσπρωξε” σε άλλο ψηφοδέλτιο το 2014 και σε άλλο το 2019.

 

4. Νομίζω κ. Χατζησαββίδη ότι ποτέ δεν είναι αργά να βελτιωνόμαστε. Νομίζω ότι πρέπει να σεβόμαστε τις αξίες, ανεξάρτητα από την πολιτική σκοπιμότητα. Βέβαια είμαστε κάπως μεγάλοι για να αλλάξουμε, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε. Να προσθέσω ακόμα ότι ούτε ο Ηρακλής Γκότσης, ακόμα περισσότερο ο Γιάννης Χαραλάμπους ή και ο Παντελής Βλασσόπουλος στο Ηράκλειο είναι των ιδίων πολιτικών απόψεων με μένα, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να τους σέβομαι και να τους εκτιμώ.

 

5. Στο πόνημα σας τα κάνετε όλα λίγο “αχταρμά”. Μπλέκετε την αυτοδιοικητική μου ιδιότητα στην πόλη μου, με τη δουλειά μου ως δημοσιογράφου – εκδότη. Η πόλη μου με έχει τιμήσει δύο φορές και στις πρόσφατες εκλογές με (μας) τοποθέτησε στην τρίτη θέση. Ανάμεσα σε αυτά που έχω προσφέρει στην πόλη μου είναι η αποκάλυψη ότι η δημοτική αρχή της κ. Θωμαΐδου σχεδίαζε να μεταφέρει το αμαξοστάσιο της Νέας Ιωνίας στη Μεταμόρφωση. Η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Μεταμόρφωσης (το οποίο εμείς προκαλέσαμε με μεγάλες πιέσεις στη δημοτική μας αρχή) σας έκοψε κάθε όρεξη να φορτώσετε τα απορρίμματά σας αλλού.

 

6. Τηρούμε τη δεοντολογία ανελλιπώς. Γι αυτό και ως σήμερα δεν έχουμε αναφέρει ατάκες που λέγονται στο παρασκήνιο και μας έρχονται από πολλές μεριές. Ούτε ποτέ έχουμε κάνει αναφορά στο ποιοι τα λένε, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την εμπλοκή τους σε αυτό που εξελίσσεται στη Νέα Ιωνία.

 

7. Πρέπει να αναγνωρίσω ότι μπορεί η Νέα Ιωνία να “κλαίει” καθημερινά με τη δημοτική της αρχή αλλά εμείς οφείλουμε να σας ευχαριστούμε καθημερινά. Δίνετε “υλικό” για 5 Δήμους! Μόνοι σας και όλοι τους.

 

Έχω πολλά ακόμα να σας γράψω αλλά κατά κανόνα δεν ασχολούμαστε με τις κρίσεις άλλων. Σας χαιρετώ και σας εύχομαι υγεία και σύνεση μήπως και καταφέρετε να απεμπλακείτε με πολιτική αξιοπρέπεια από την περιπέτεια που μπλέξατε (οικειοθελώς)

 

Υ.Γ. Θα σας ήμουν ευγνώμων αν πείθατε τη Δήμαρχό σας να βγει σε μια συνέντευξη. Για να ξεσκεπάσει την προπαγάνδα που κάνουμε, να μάθει ο λαός της Ν. Ιωνίας πόσο ψεύτες είμαστε κλπ κλπ.

 

Βασίλης Καραβάκος

 

Το δημοσίευμα του κ. Χατζησαββίδη ΕΔΩ