Μέτρα για φθηνό φυσικό αέριο στο Ολυμπιακό Χωριό ζητάει το ΚΚΕ

|||

|||

..
..
..

Ερώτηση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη ανάγκη λήψης μέτρων για να εξασφαλιστεί φθηνό φυσικό αέριο για τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.  

Το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος, Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης, έχει ως εξής: 

«Όπως είναι γνωστό το Ολυμπιακό Χωριό κατασκευάστηκε για τις ανάγκες των ολυμπιακών αγώνων και σήμερα σε αυτό ζουν χιλιάδες λαού που οι κατοικίες τούς παραχωρήθηκαν μετά τη λήξη τους με κοινωνικά κριτήρια.

Στο Ολυμπιακό Χωριό από κατασκευής του υπάρχει κεντρικό σύστημα θέρμανσης φυσικού αερίου και καμία κατοικία δεν έχει λέβητα πετρελαίου. Μάλιστα είχε διαφημιστεί “ενεργειακό πρότυπο”. Σήμερα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι με το πανάκριβο φυσικό αέριο, και ουσιαστικά καταδικάζονται στην παγωνιά για τον ερχόμενο χειμώνα. Μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει και για την εξασφάλιση της θέρμανσης σε μια σειρά κρίσιμες υποδομές που στεγάζονται στην περιοχή όπως σχολικές μονάδες, Κέντρο Υγείας, Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αντί να προειδοποιεί για το δύσκολο χειμώνα και να απειλεί το λαϊκό κόσμο, να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη θέρμανση στο Ολυμπιακό Χωριό.

Οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού πρόσφατα πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και διεκδικούν:

– Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους, καθώς έχουν πρόσβαση αποκλειστικά στο φυσικό αέριο. Δωρεάν εγκατάσταση και τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε κάθε κατοικία.

– Απρόσκοπτη παροχή φυσικού αερίου και απαγόρευση της διακοπής του στα σχολεία, στον βρεφονηπιακό σταθμό και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και στο Κέντρο Υγείας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

– Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου.

– Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε φυσικό αέριο, βενζίνη και πετρέλαιο.

– Μείωση των δημοτικών τελών λόγω του ενεργειακού κόστους τουλάχιστον στο 50%.

– Να σταματήσουν άμεσα οι απειλές – Καμία διακοπή φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε να ικανοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις των κατοίκων και να εξασφαλισθεί φθηνό φυσικό αέριο στο Ολυμπιακό Χωριό ιδιαίτερα τώρα μπροστά στον ερχόμενο χειμώνα».

Δείτε ακόμα: Eurostat: «Ιστορική πρωτιά» στην τιμή του ρεύματος