Μετωπική Μπάμπαλου – Παπαδημητρίου στον δεύτερο γύρο

Δεύτερος γύρος εκλογών θα χρειαστεί στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής για να εκλεγεί η αυριανή δημοτική αρχή. Προβάδισμα έλαβε ο Νίκος Μπάμπαλος συγκεντρώνοντας41.79%, με τον Γιώργο Παπαδημητρίου να βρίσκεται στο 30.91%. Η συμμετοχή έπεσε στο 53.52%, από το 65.96% του 2019

Ο Ν. Μπάμπαλος υπέστη φθορά χάνοντας περισσότερες από 2.000 ψήφους από τις προηγούμενες εκλογές. Παρά τις μεταγραφές (Τζίβα, Βελλίδου, Μπάρμπας, Τσουλουχάς) οι απώλειες ήταν σημαντικές και τον βάζουν στην περιπέτεια της δεύτερης Κυριακής. Από την άλλη, ο Γ. Παπαδημητρίου σχεδόν διπλασίασε το ποσοστό του από το 2019. Στην πρώτη Κυριακή η αύξηση αυτή δεν ήταν αρκετή και μένει να φανεί πώς θα κινηθούν οι πολίτες στις 15 Οκτωβρίου.

Μετωπική Μπάμπαλου – Παπαδημητρίου στον δεύτερο γύρο

Γ. Παπαδημητρίου: Το πρώτο μεγάλο βήμα για την ιστορική αλλαγή στο Δήμο μας έγινε

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο επικεφαλής της «Ηράκλειο Πολιτών» τονίζοντας ότι «το πρώτο μεγάλο βήμα για την ιστορική αλλαγή στο Δήμο μας έγινε». Εξέφρασε έτσι την πεποίθηση του πως η παράταξη μπορεί να είναι πρώτη στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ο Γ. Παπαδημητρίου δήλωσε ακόμα: «Η πλειοψηφία πολιτών είναι απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή. Απευθυνόμαστε στην κάθε Ηρακλειώτισα και τον κάθε Ηρακλειώτη που θέλει μια νέα αρχή για το Δήμο μας. Γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πρότυπο σε όλη την Αττική. Γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε ένα Δήμο πιο κοντά στο πολίτη, με περισσότερη διαφάνεια και διαρκή διαβούλευση. Γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές σε κάθε γειτονιά. Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας για ένα σύγχρονο, δυναμικό και εξωστρεφή Δήμο. Η ώρα είναι Τώρα


Ν. Μπάμπαλος: Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη

Για την «έκφραση εμπιστοσύνης» ευχαρίστησε ο Νίκος Μπάμπαλος τους πολίτες ζητώντας να στηρίξουν την παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη». Δήλωσε ακόμα: «Σήμερα έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα. Την επόμενη Κυριακή ζητώ από όλες και όλους να κάνουμε και το δεύτερο. Ψηφίζοντας Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη να διασφαλίσουμε ότι ο Δήμος μας θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά, με σιγουριά, με σχέδιο, με ποιότητα για την καθημερινότητα του πολίτη.»

Η συγκέντρωση της ΠΝΟΗ και του Κ. Κουτρούλη (video)


Κ. Κουτρούλης: Δώσαμε αγώνα ενάντια στο καθεστώς που βλάπτει τον Δήμο 

Ο επικεφαλής της «ΠΝΟΗ Συνεργασίας» Κυριάκος Κουτρούλης με ανακοίνωση του κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών και να επιλέξουν για το μέλλον της πόλης. Τόνισε πως η παράταξη έδωσε τον αγώνα «με ένα σκοπό και μόνο να αποκαθηλωθεί από την πόλη η αυταρχικότητα, η αλαζονεία, το καθεστώς που βλάπτει το δήμο, το καθεστώς που ευνοεί τους ημέτερους, το καθεστώς που χωρίζει τους Ηρακλειώτες, που αδιαφορεί για τα ουσιώδη προβλήματα της πόλης, το καθεστώς που έχει εκμαυλίσει συνειδήσεις, το καθεστώς που προσφέρει μόνο αρτον και θεάματα, το καθεστώς που στεγάζει προνήπια σε προκατ, το καθεστώς που ανερυθρίαστα χρησιμοποιεί μικρά παιδιά στο διαδίκτυο για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, το καθεστώς των συνεταίρων και των συμφερόντων».

Από την ΕΚΦΡΑΣΗ που κυκλοφορεί (12/10).