ΜέΡΑ25: Ο Βαρουφάκης ζητά τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα – Αποχώρησε η πρώην βουλευτής

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΜέΡΑ 25 καθώς Βαρουφάκης, Γρηγοριάδης και Αλεξάκη προτείνουν τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25. Απάντησε η Σοφία Σακοράφα με δήλωση αποχώρησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Με επιστολή τους οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κλέων Γρηγοριάδης και Λίτσα Αλεξάκη προτείνουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΜέΡΑ25 την διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα.

Στην επιστολή τους αναφέρουν ως αιτίες διαγραφής την βράβευση από τη Σοφία Σακοράφα ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, αλλά και μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να χαιρετά δια χειραψίας σε εκδήλωση τον επιχειρηματία κ. Ευ. Μαρινάκη.

Σήμερα, η Κεντρική Επιτροπή ενέταξε νέες δυνάμεις στις τάξεις του κόμματος και δρομολόγησε την ανασυγκρότηση του ΜέΡΑ25 ώστε να συνεχίσουμε κι εκτός Βουλής, ακούραστα και ανιδιοτελώς, τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας. Όμως, ιδιαίτερα σε αυτή τη νέα, δύσκολη φάση του ΜεΡΑ25, νιώθουμε την ανάγκη να προστατεύσουμε αυτό τον ανιδιοτελή αγώνα «για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα» αποβάλλοντας μια σκιά που πέφτει βαριά στην ψυχή μας. Αναφερόμαστε, με λύπη, στη Σοφία Σακοράφα – την οποία τόσο πιστέψαμε και τόσο στηρίξαμε”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Σακοράφα: Απαξιώ για κάθε απάντηση και αποχωρώ εγώ

Με ανάρτησή της στα social media, η Σοφία Σακοράφα σχολίασε την απόφαση των ανωτέρω προσθέτοντας ότι “δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί η Επιτροπή σας Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού με εμένα, ως εκπρόσωπο “της ολιγαρχίας και της διαπλοκής”. “Απαξιώ για κάθε απάντηση ή σχολιασμό, σας απαλλάσσω από τη διαδικασία  και αποχωρώ εγώ από το ΜέΡΑ 25“, ενώ νωρίτερα υπογραμμίζει ότι στην συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος δεν υπήρξε καμία σχετική αναφορά.

Αναλυτική, η δήλωση της Σ. Σακοράφα έχει ως εξής:

“Μόλις επέστρεψα μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΕ Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και πληροφορήθηκα ότι στην ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχει ανάρτηση με τίτλο «Μηδενική ανοχή στην ολιγαρχία και τη διαπλοκή : Ο Γ. Βαρουφάκης προτείνει τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25.»

Mε εντυπωσιάζει (;) το γεγονός ότι δεν είχαν το θάρρος να κάνουν καμία σχετική αναφορά είτε στο σώμα είτε σε μένα προσωπικά κατά τη 12ωρη συνεδρίαση της ΚΕ. Ο καθείς με το μπόι του και τη σκιά του.

Προφανώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί η Επιτροπή σας Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού με εμένα, ως εκπρόσωπο “της ολιγαρχίας και της διαπλοκής”.

Απαξιώ για κάθε απάντηση ή σχολιασμό, σας απαλλάσσω από τη διαδικασία  και αποχωρώ εγώ από το ΜέΡΑ 25″.