ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

Τίποτα δεν θα μας χαριστεί – Αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα – Ρήξη για να έχουμε ζωή!Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Συμμαχίας

Από το γραφείο τύπου της εκλογικής συμμαχίας “ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Από το Σικάγο και τον Μάη του 1886, όταν οι εργάτες και οι εργάτριες ξεσηκώθηκαν και απαίτησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και ωράριο ίσο με τον ελεύθερο χρόνο, μέχρι σήμερα, η Εργατική Πρωτομαγιά και τα αιτήματά της παραμένουν επίκαιρα, αναγκαία και ουσιαστικά.

Στην Ελλάδα του 2023, των 13 χρόνων μνημονίων, της εργασιακής εξαθλίωσης και της διάλυσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, η Κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε. πολλαπλασίασε τις επιθέσεις στον κόσμο της εργασίας και του μόχθου. Με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη ψήφισαν την κατάργηση της οκτάωρης εργασίας, τη νομιμοποίηση της απλήρωτης υπερωρίας, την καταστρατήγηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και την ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης και της απεργίας.

Την ίδια ώρα, η ακρίβεια και η λαιμαργία των ολιγαρχών λεηλατούν και συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο τον πραγματικό μισθό των εργαζόμενων, που  αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς και τα βασικά βιοτικά αγαθά.

Αρνούμαστε να γίνει κανονικότητα αυτή η πραγματικότητα!

Χρειάζεται πρώτη φορά Ρήξη απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που έχει αποφασίσει να φορτώσει στους εργαζόμενους για άλλη μια φορά τα βάρη μιας κρίσης που προκάλεσε η ολιγαρχία και η απληστία των ελίτ. Ένα σύστημα, που στηρίζεται μόνο στο αυταρχισμό και το ψευδές αφήγημα που διαχέουν όλες οι μνημονιακές δυνάμεις για να κάμψουν τις διεκδικήσεις της κοινωνίας, ότι δεν υπάρχει δήθεν άλλη εναλλακτική από την ερημοποίηση, τη φτώχεια και τη στέρηση δικαιωμάτων.

Τίποτα δεν χαρίστηκε! Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες!

Καλούμε, όλες και όλους, ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, τη Δευτέρα 1 Μαΐου, στις 11:00, στη διασταύρωση Σταδίου και Παπαρηγοπούλου, στην διαδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε μαζικά στους δρόμους για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας, να διεκδικήσουμε όσα μας στερούν και να παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα. Γιατί το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Για εργασία με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και προοπτική. Για έναν κόσμο με λιγότερες ώρες δουλειάς – μεγαλύτερους μισθούς. Για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια.

Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς!

Ρήξη για ζωή. Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους.