ΜέΡΑ 25: Κυβερνητικός ανασχηματισμός – Αλλαγή προσώπων, ίδιες καταστροφικές πολιτικές

Το ΜέΡΑ 25 σχολιάζει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, χαρακτηρίζοντας τον ως αλλαγή προσώπων που θα εξυπηρετήσουν τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΜέΡΑ 25 έχει ως εξής:

Είναι σχετικά εύκολο να φανταστούμε τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο μέγαρο Μαξίμου μετά τις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής: O Κυριάκος Μητσοτάκης καθήμενος στην πρωθυπουργική καρέκλα να αναρωτιέται «τι να κάνουμε για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου ότι δήθεν πήραμε το μήνυμα και κάτι κάνουμε;».

«Ανασχηματισμό!», αναφωνούν οι παρευρισκόμενοι, συμπληρώνοντας πως «μετά θα αναλάβουν τα ΜΜΕ των εφοπλιστών/ομαδαρχών/ενεργειαρχών να γανώσουν την κοινωνία για το πόσο καλός είναι αυτός ο ανασχηματισμός και για το πόσο αφουγκράζεται την κοινωνία ο Μητσοτάκης για την ακρίβεια, την ενέργεια, τους αγρότες, το περιβάλλον».

Επί της ουσίας:

  • Θα εκμηδενιστεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά με το νέο κυβερνητικό σχήμα; ΟΧΙ
  • Θα σπάσει το καρτέλ της ενέργειας που ανεβάζει τις τιμές του ρεύματος κατά το πώς το βολεύει; ΟΧΙ
  • Θα σπάσει το καρτέλ των σουπερμάρκετ που δρα ανεξέλεγκτα στις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης; ΟΧΙ
  • Θα στηρίξει τον μικρό και μεσαίο αγρότη να μείνει στην παραγωγή; ΟΧΙ
  • Θα προστατεύσει τις βουνοκορφές μας, τις θάλασσές μας, τον τόπο μας από εξορύξεις; ΟΧΙ
  • Θα προστατεύσει τους εργαζόμενους από την -θεσμοθετημένη από τον Μητσοτάκη- εργοδοτική αυθαιρεσία; ΟΧΙ

Δεν χρειαζόμαστε άλλα πρόσωπα να εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές, που ευνοούν μόνο τους λίγους σε βάρος όλων ημών που ζούμε από τη δουλειά μας.

Χρειαζόμαστε πολιτικές υπέρ των πολλών: των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Αυτές τις πολιτικές δεν μπορεί να τις προσφέρει η ΝΔ, αλλά ούτε και κανένα άλλο κόμμα που πολιτεύεται πάνω στους μονόδρομους που επιβάλλουν δανειστές και ολιγαρχία.