ΜέΡΑ 25: Καταθέτει στην ΠτΔ αίτημα αναπομπής του αντισυνταγματικού νομοσχεδίου για το νερό

Θέτει προ των ευθυνών της την ΠτΔ το κόμμα Βαρουφάκη και της υπενθυμίζει το ρόλο της ως ρυθμιστή του πολιτεύματος που είναι υποχρεωμένος να επέμβει όταν υπάρχει κατάφωρη παραβίαση τόσο του Συντάγματος όσο και αμετάκλητων αποφάσεων του ΣτΕ – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

Το ΜέΡΑ25 καταθέτει αίτημα αναπομπής του ψηφισθέντος νομοσχεδίου για το νερό στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας τη να πάρει θέση, στη βάση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα της ιδιωτικοποίησης του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – κάλεσμα προς την ΠτΔ έχει ως εξής:

Χθες Τρίτη 21 Μαρτίου, το νερό πέρασε σε προχωρημένη φάση ιδιωτικοποίησης με τις ψήφους της ΝΔ και την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΜέΡΑ25 καταθέτει αίτημα αναπομπής του ψηφισθέντος νομοσχεδίου στην ΠτΔ ζητώντας της να πάρει θέση.

Η ολομέλεια του ΣτΕ έχει αποφανθεί ρητά ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα. Καλούμε την Πρόεδρο, ως μάλιστα και πρώην επικεφαλής του ΣτΕ, να πράξει το αυτονόητο: να σεβαστεί τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου, πράγμα που δεν έκανε η κυβέρνηση, και να αναπέμψει το ψηφισθέν νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως ορίζει το άρθρο 42 του Συντάγματος.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξανδρος Σαρηβαλάσης, εκ των δικηγόρων που εκπροσώπησαν πολίτες και εργαζόμενους στην Επιτροπή Συμμόρφωσης, περιέγραψε στο TPP τι αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του ΣτΕ σχετικά με την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, πίσω στο Δημόσιο,  προειδοποιώντας την κυβέρνηση πως αν δε συμμορφωθεί, θα πρόκειται για ακόμα μία πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή.

Πηγή: www.thepressproject.gr