Μεγάλο ναυάγιο στη Ρόδο – Πάνω από 30 οι αγνοούμενοι

Φωτογραφία από SOS Méditerranée|||

|||

..
..
..

Μεγάλο ναυάγιο σημειώθηκε τα μεσάνυχτα ανοιχτά της Ρόδου με σκάφος, που σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε 60-80 ανθρώπους. Από τις έρευνες των αρχών έχουν διασωθεί 29 άτομα μέχρι αυτή την ώρα. Σύμφωνα με την efsyn.gr, οι πρόσφυγες – μετανάστες ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά περίπου 60 με 80 άτομα.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο επιχειρούν δύο ναυαγοσωστικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma.

Τον πλήρη έλεγχο και τη δικαιοδοσία του περιστατικού έχει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και τα παραπλέοντα πλοία δεν ανταποκρίνονται σε οδηγίες από δύο τουρκικές ακταιωρούς που έχουν φθάσει σε κοντινή απόσταση από το σημείο του συμβάντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι που επέβαιναν στη βάρκα είχαν ξεκινήσει πριν από δύο ημέρες από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, όταν το μικρό σκάφος βρέθηκε χθες βράδυ σε δυσχερή θέση, λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 

Από τους διασωθέντες που είναι όλοι άνδρες, ένας μικρός αριθμός φορούσε σωσίβιο ενώ οι υπόλοιποι όχι. Οι περισσότεροι είναι Ιρακινοί, Ιρανοί και Αφγανοί. 

«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί καθημερινό μέλημα και απόλυτη προτεραιότητά μας», δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι «τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης» με αμείωτη ένταση.

Σημείωσε επίσης ότι τα δύο τελευταία χρόνια, σε 145 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού έχουν διασωθεί πάνω από 6.000 άτομα.

Δείτε ακόμα: Βόλος: “Σύντομα θα κάνετε ρεπορτάζ για μένα. Θα με σκοτώσει”