Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία – Ένας νεκρός (video)

Φωτιά έχει ξεσπάσει στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Νεκρός βρέθηκε ένας κτηνοτρόφος που πήγε να σώσει τα ζώα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ηλικιωμένος βοσκός (περίπου 80 ετών), αφού έλαβε το μήνυμα από το 112, έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του. Η πυροσβεστική έκανε γνωστό πως μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται οτι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Μεγάλο το μέτωπο – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Θήβας

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλο έχοντας ήδη προκαλέσει την εκκένωση της παραλίας Σαράντη καθώς και ενός κάμπινγκ. Στην περιοχή μάλιστα πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι άνω των 5 μποφόρ.

«Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πλέον ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος “αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν 4 ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα”

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες είχε υπάρξει ξανά φωτιά στη περιοχή, που σβήστηκε άμεσα από τους κατοίκους.