Με Ρεσιτάλ κιθάρας συνεχίζεται ο κύκλος “Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο”

Με Ρεσιτάλ κιθάρας του Λευτέρη Χόρτη, σε έργα Weiss, Bach, Torroba, Walton, Barrios συνεχίζεται ο κύκλος “Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο”, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου (Τομπάζη 18 και Φιλικής Εταιρείας). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Χαλανδρίου έχει ως εξής:

Με το ρεσιτάλ κιθάρας του Λευτέρη Χόρτη, σε έργα Weiss, Bach, Torroba, Walton, Barrios, συνεχίζεται ο κύκλος «Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο», την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου (Τομπάζη 18 και Φιλικής Εταιρείας).

Πρόκειται για τη 2η συναυλία του κύκλου ρεσιτάλ και συναυλιών με νέους μουσικούς που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου και θα φιλοξενείται στο ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Χαλανδρίου.

Οι εκδηλώσεις “Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο” αποτελούν συνέχεια και επέκταση του εγχειρήματος που ξεκίνησε με τη λειτουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, και έχουν στόχο να συνενώσουν νέους μουσικούς από το Χαλάνδρι -και όχι μόνο- και να διαδραματίσουν έναν αξιοσημείωτο ρόλο στη μουσική ζωή της Αθήνας.

Θα διοργανωθεί ένας ευρύς κύκλος, με ρεσιτάλ πιάνου, βιολιού, τσέλου, κλαρινέτου, φλάουτου κ.α., όπως και μικρών συνόλων μουσικής δωματίου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει νέους σολίστ που με τη νεανική δυναμικότητα προσδίδουν πάντα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ερμηνεία των μεγάλων έργων, παράλληλα δε, πετυχαίνουν με την παρουσία τους, να προσελκύουν ένα πολύχρωμο κοινό που επικοινωνεί ουσιαστικά με την παγκόσμια μουσική δημιουργία, όλων των στυλ και των ιστορικών περιόδων.