Με μουσική και προτάσεις για το περιβάλλον η Συμμαχία Πολιτών (video)

Το όραμα της «Συμμαχίας Πολιτών» για το περιβάλλον παρουσίασε ο Βασίλης Καραβάκος στην εκδήλωση της Συμμαχίας Πολιτών στο ανοιχτό θέατρο του Δήμου, μια εκδήλωση σημαντικό μέρος της οποίας γέμισε η εξαιρετική συναυλία συναυλία της νεανικής μπάντας «Pedestrians».

Η εκδήλωση έγινε 5 ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 25 Ιουνίου. «Για εμάς το μέλλον της πόλης έχει κυρίαρχη θέση στη σκέψη μας και στη δράση μας», είπε με νόημα ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Βασίλης Καραβάκος. Αναφέρθηκε αρχικά στη συμμετοχή της «Συμμαχίας Πολιτών» σε μια σειρά από αγώνες για το περιβάλλον εντός και εκτός των ορίων της πόλης, καθώς και την προγραμματική της δουλειά με επεξεργασίες ετών. «Για μας η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινάει την επόμενη μέρα της ανάληψης της διοίκησης», ξεκαθάρισε.

Στον τομέα περιβάλλον η δημοτική αρχή παίρνει μηδέν” ανέφερε χαρακτηριστικά

«Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μία πόλη γεμάτη πράσινο, μία πόλη με οικολογική συνείδηση και συμπεριφορά! Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε ένα πράσινο Δήμο, έναν Δήμο στον οποίο θα χαίρονται οι άνθρωποι να μένουν!»

«Το κτήμα Δηλαβέρη στο επίκεντρο»

Σχετικά με το κτήμα Δηλαβέρη σημείωσε πως το όραμα είναι για «έναν καταπράσινο χώρο δεκάδων στρεμμάτων · ανάσα για τη Μεταμόρφωση». Πρόσθεσε πως στον σχεδιασμό εντάσσεται ένας αθλητικός χώρος καθώς και ένα ανοιχτό θέατρο ώστε να δημιουργηθεί «τρίμηνο καλοκαιρινό φεστιβάλ της Μεταμόρφωσης».

«Το ποτάμι που πολλοί δεν γνωρίζουν»

Με συχνές δράσεις κάθε χρόνο στον Κηφισό η «Συμμαχία Πολιτών» προσπαθεί να αναδείξει την εγκατάλειψη του ποταμού, όπως επεσήμανε ο κ. Καραβάκος. «Έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε έναν ξεχωριστό χώρο περιπάτου και αναψυχής, μιας παραποτάμιας διαδρομής, σε ένα φυσικό περιβάλλον από αυτά που βλέπουμε και ζηλεύουμε σε ξένες πόλεις», σημείωσε.

«Ένα δέντρο θα κόβεται, δύο θα φυτεύονται»

Η παραπάνω τακτική είναι η απάντηση στις διαρκείς κοπές δέντρων από τη δημοτική αρχή Σαραούδα, εξηγώντας πως έτσι «η πόλη θα πρασινίσει». Μάλιστα, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας» τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμία δενδροφύτευση αυτά τα χρόνια. «Στον τομέα αυτό η δημοτική αρχή έχει αποτύχει παταγωδώς», δήλωσε. Αντίθετα υπάρχουν οι πρωτοβουλίες κατοίκων και συλλόγων που έχουν αποδώσει καρπούς αλλάζοντας την εικόνα των γειτονιών, για τις οποίες μίλησε ο κ. Καραβάκος.

Ακόμα αναφέρθηκε: -στο ΒΙΟΠΑ και την ένταξη στο σχέδιο η οποία θα αποφέρει μεγάλες εκτάσεις γης στο Δήμο
– στη διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βορείου Τομέα Δημήτρης Σακελλάρης, ο υποψήφιος βουλευτής ΜεΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Άρης Τόλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεταμόρφωσης Δημήτρης Τσίκνας και Λυκόβρυσης – Πεύκης Κώστας Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Προφήτη Ηλία Νίκος Ζωγράφος, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μεταμόρφωσης Λία Τσάμη, ο γραμματέας Οδυσσέας Νάτσκας, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Ευαγγελία Τσαπατσάρη, οι κυρίες Βέτα Γεωργιάδου και Βάσω Ζαγόρα από το παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρίας