Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Zografou City Run

George Spyros

Πιτσώλης, Πετρουλάκης, Κανάκη και Σάπαρη οι νικητές – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Ζωγράφου

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ζωγράφου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή εξελίχθηκε το 3ο Zografou City Run που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στους κεντρικούς δρόμους του Ζωγράφου.

Οι δρομείς συμμετείχαν σε αγώνες 1000 μέτρων, 5χλμ. και 10χλμ. με τις μεγάλες αποστάσεις να είναι sold out μία μέρα μετά την έναρξη των εγγραφών, στον αγώνα που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.

Ο ΓΑΣ Ιλισός ήταν ο θριαμβευτής του αγώνα, καθώς πήρε την πρώτη θέση στις 3 από τις τέσσερις κατηγορίες με τον Χαράλαμπο Πιτσώλη, τον Παναγιώτη Πετρουλάκη και τη Μιχαέλα Κανάκη, ενώ στα 10χλμ. γυναικών την πρώτη θέση πήρε η πρωταθλήτρια του τριάθλου Κατερίνα Σάπαρη.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας που έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα των 5 και των 10 χλμ. είπε: «Είναι μία μεγάλη γιορτή για τον Δήμο Ζωγράφου, με σύμμαχο σήμερα και τον καιρό. Ο αγώνας ήδη έχει γίνει θεσμός, όχι μόνο για την Πόλη μας αλλά για όλη την Αθήνα και είμαι σίγουρος, ότι και λόγω της ανταπόκρισης του κόσμου, κάθε χρονιά θα γίνεται καλύτερος. Συγχαρητήρια στο ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου για τη διοργάνωση και ευχαριστώ και τους δρομικούς συλλόγους ΓΑΣ Ιλισός, ΠΑΣ Ζωγράφου και ΣΑΦΑΝΣ για τη στήριξη τους.»

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, επισήμανε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που διοργανώνεται για 3η χρονιά το Ζografou City Run. Μια εκδήλωση θεσμός που αγκάλιασαν όλοι. Με πλήθος κόσμου να συμμετέχει. Ευελπιστούμε και του χρόνου να ξαναγιορτάσουμε όλοι μαζί στο 4ο Ζografou City Run.»

Aκολούθησε ο αγώνας των 1000 μέτρων με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών από τα σχολεία της πόλης.

Ο Δήμος Ζωγράφου τίμησε για την προσφορά τους στον αθλητισμό της Πόλης, τους πρωταθλητές του  ΓΑΣ Ιλισός Χαράλαμπο Πιτσώλη, Παναγιώτη Πετρουλάκη, Εφη Κουρκουτσάκη, τον προπονητή τους Γιώργο Ζώρζο, τον πρωταθλητή του ΠΑΣ Ζωγράφου Παναγιώτη Πουλάκο και την προπονήτρια του ΠΑΣ Δήμητρα Παπασπύρου.

Στον αγώνα παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ζωγράφου Θοδωρής Μετικαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμος Μπουλούκος που έτρεξε και στο πεντάρι, ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Κωνσταντίνος Αλεξανδρής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Λένης, Παναγιώτης Ευθυμίου.

Τα αποτελέσματα:

5χλμ Άνδρες

1ος Χαράλαμπος Πιτσώλης

2ος Νικόλαος Σκούταρης

3ος Παντελής Αφρουδάκης

5χλμ Γυναίκες

1η Μιχαλέα Κανάκη

2η Γεωργία Κερασίδη

3η Βασιλική Κωτούλας

10χλμ Άνδρες

1ος Παναγιώτης Πετρουλάκης

2ος Γιάννης Νικολακόπουλος

3ος Θανάσης Παπασημακόπουλος

10χλμ Γυναίκες

1η Κατερίνα Σάπαρη

2η Μαρία Μονιόδη

3η Γιώτα Γκασούκα

1χλμ Αγόρια

1ος Ευάγγελος Ιωαννίδης

2ος Σωκράτη Φεδίνο

3ος Βασίλης Βίνος

1χλμ Κορίτσια

1η Ηλιάννα Μύθη

2η Μαριλία Αντώνιου

3η Ουράνια Κούτλα