Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χλμ. στα Μέγαρα

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Μεγαρέων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Δήμος Μεγαρέων και τo Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων, διοργάνωσαν τον “4ο Βυζαντινό Αγώνα 50 χιλιομέτρων”, προς τιμήν του Βύζαντα, γενάρχη των Μεγάρων και ιδρυτή του Βυζαντίου (μετέπειτα Κωνσταντινούπολη). Πρόκειται για ένα διεθνή αγώνα υπεραπόστασης, ο οποίος εκτυλίσσεται αποκλειστικά εντός των ορίων του Δήμου Μεγαρέων. Ο αγώνας, με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (πλατεία Λυτάρα) στα Μέγαρα, επιτρέπει στους αθλητές, πέραν της καθαυτό άθλησης, να απολαύσουν εικόνες μοναδικής ομορφιάς, χάρη στην καλοσχεδιασμένη του διαδρομή.

             

Ο αγώνας διεξήχθη στις 22 Ιανουαρίου με επιτυχία που, κατά κοινή ομολογία, ξεπέρασε κάθε προσδοκία: οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 400, ενώ στην αφετηρία βρέθηκαν τελικά 310 δρομείς, από όλη την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού.

       Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί, από τον εμπνευστή του αγώνα και πρωτεργάτη της διοργάνωσης κ. Δημήτριο Βόρδο, τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Σπυρίδωνα Τσιούνη και τον Πρόεδρο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ κ. Κωνσταντίνο Σάμιο. Οι διοργανωτές, αλλά και οι εθελοντές, έδωσαν φέτος τον καλύτερο εαυτό τους, έχοντας μεριμνήσει τόσο για την ασφάλεια των αθλητών όσο και για την πληρότητα και στελέχωση των σταθμών τροφοδοσίας (ανά 5 χιλιόμετρα σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς), έτσι ώστε όλοι οι δρομείς έβρισκαν έγκαιρα τα απαραίτητα εφόδια (από κελυφωτά φυστίκια μέχρι ισοτονικά ποτά). Επιπλέον, ο καλός καιρός βοήθησε ώστε να τερματίσουν οι περισσότεροι δρομείς, παρά την πανέμορφη μεν αλλά δύσκολη διαδρομή. Σε όλους τους δρομείς μετά τον τερματισμό τους, προσφέρθηκαν αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό t-shirt, αναμνηστικό δίπλωμα, η «τσάντα του αθλητή» με κορυφαία τοπικά προϊόντα του Δήμου μας, καθώς και ένα ελαφρύ γεύμα αποκατάστασης.

             

Στον αγώνα παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Μεγαρέων κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης, κ. Κωσταντίνος Καράμπελας και κ. Κωνσταντίνος Φυλακτός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Μαργέτης και κ. Στυλιανός Φρυγανάς, οι οποίοι έκαναν και τις απονομές.

  • Νικητής στην κατηγορία ανδρών ήταν ο Σπύρος Λογοθέτης (3:45:53), με δεύτερο τον Χρήστο Μαυρίκιο (3:49:15) και τρίτο τον Γιώργο Τσουμάνη (3:49:27).
  • Νικήτρια στις γυναίκες αναδείχθηκε η Αδαμαντία Λεμοντζόγλου (4:24:34), με δεύτερη την Ευαγγελία Μήτσου (4:29:33) και τρίτη την Αγγελική Στεφανή (4:46:04).
  • Από το Δήμο Μεγαρέων, πρώτος έφθασε ο Χριστόφορος Χριστοδούλου (4:25:33) και πρώτη η Ευαγγελία Μήτσου, που ήταν και δεύτερη στη γενική κατάταξη των γυναικών.
  • Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Σπυρίδωνα Νικολάου στον Πρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο για τη συμμετοχή του στον 4ο Βυζαντινό αγώνα 50χλμ.

             

Στον  τερματισμό του αγώνα, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, δήλωσε:

          «Οι πρώτοι, που τερμάτισαν από τους Μεγαρίτες, είναι η κ. Μήτσου Ευαγγελία (2η από όλες τις γυναίκες) και ο κ. Χριστοδούλου Χριστόφορος από τους άνδρες, στον 4ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ αγώνα των 50 χιλιομ., σε μία πολύ δύσκολη, αλλά και πανέμορφη διαδρομή, πλατεία Λυτάρα – κόμβος έξω βρύσης– Αλεποχώρι, από Λούμπα – Αγιάννης Μακρινός – Χάνι – Μέγαρα. Στον αγώνα, που διοργάνωσε ο Δήμος ΜΕΓΑΡΕΩΝ, συμμετείχαν 100άδες αθλητές/ριες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θερμά συγχαρητήρια στους συμμετασχόντες.

Και η συμμετοχή είναι νίκη.

Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν στον ΗΡΟΔΩΡΟ για την διοργάνωση, στον κ. Βόρδο Δημ. για την πολύτιμη βοήθειά του και στους εθελοντές/ριες, που συνέδραμαν.»