Με αιμοδοσία τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στο Ηράκλειο

Με αιμοδοσία θα τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στο Ηράκλειο. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 από τις 10.00′ το πρωί έως τις 4.00′ το απόγευμα στη Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας) σε συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου μαζί με το κινητό συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου έχει ως εξής:

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διεξάγει την ετήσια καλοκαιρινή του αιμοδοσία. Από τις 10.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα στη Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας) οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μαζί με το κινητό συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» θα περιμένουν όσες και όσους θέλουν να δωρίσουν λίγο από το αίμα τους, μια ολόκληρη όμως ζωή σε εκείνες και εκείνους που το έχουν ανάγκη, σε μια περίοδο μάλιστα που πάντα οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες.

Για αυτό άλλωστε και η φετινή δράση έχει τον τίτλο: «Γιορτή Ζωής – Δώρο Αγάπης».

Εκτός από την αιμοδοσία, στον χώρο της Βίλα Στέλλα θα υπάρχουν εκπρόσωποι του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» για να εξηγήσει στους εθελοντές πώς μπορούν να γίνουν δότης μυελού των οστών με πολύ γρήγορο και εντελώς ανώδυνο τρόπο.

Επιπλέον, κλιμάκιο του ΟΠΕΚΑ και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για όλα τα προνοιακά επιδόματα και προγράμματα που τυχόν να δικαιούνται από το κεντρικό κράτος ή τον Δήμο.

Βασικοί υποστηρικτές, όπως πάντα, της αιμοδοσίας οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με την στήριξη του Συλλόγου των οποίων διεξάγεται και αυτή η αιμοδοσία.