Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στο Πέραμα

24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα μετά το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που προκάλεσε το θάνατο 47χρονου και τον τραυματισμό άλλων δύο συναδέλφων του. Με ανακοίνωση του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής αναφέρει τα παρακάτω:

Στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα απαντάμε με αγώνα για μέτρα προστασίας, για να μη θρηνήσουμε άλλο νεκρό στο μεροκάματο

Χθες θρηνήσαμε άλλον έναν συνάδελφο που έχασε τη ζωή του πάνω στο μεροκάματο, ενώ δύο ακόμα συνάδελφοί μας είναι τραυματισμένοι.

Είχαμε πολλές φορές προειδοποιήσει ότι τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, η ανυπαρξία των ελέγχων, η εντατικοποίηση και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, αργά η γρήγορα θα οδηγούσαν σε ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι μπροστά στα κέρδη των αφεντικών, η ζωή μας και η ασφάλειά μας έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Δε θα επιτρέψουμε να χάσουμε κι άλλο συνάδελφο! Δε θα επιτρέψουμε να μπαίνουν στη ζυγαριά η ζωή μας από τη μια και η ανάγκη να βγει «γρήγορα» και «οικονομικά» η δουλειά από την άλλη.

Σήμερα απαντήσαμε με καθολική απεργία.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας!

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους φορείς, όλο το λαό του Περάματος να στηρίξει τον αγώνα μας και να συμμετέχει στη συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης 30/5, στις 6:30μμ στην πύλη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η ζώνη του Περάματος σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών!

Απαιτούμε

Να παρθούν τώρα μέτρα για την ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού.

Να παρθούν όλα τα μετρά για να στελεχωθεί και να λειτουργήσει το κέντρο υγείας.