Με 22.000 μόρια και άριστα στα μαθηματικά δεν μπορεί να δηλώσει τη σχολή της αρεσκείας της!

Άριστη μαθήτρια με εκπληκτικούς βαθμούς δεν μπορεί να εισαχθεί στην Αρχιτεκτονική διότι “κόπηκε” από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στο ελεύθερο σχέδιο.

Τα παράδοξα που οδηγούν σε θηριώδεις αδικίες παρατηρήθηκαν και εφέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Μαθήτρια, ενώ συγκέντρωσε 22000 μόρια, γράφοντας σχεδόν τέλεια στα περισσότερα μαθήματα, δεν μπορεί καν να δηλώσει την Αρχιτεκτονική στην οποία ήθελε να εισαχθεί διότι υπολείπεται μόλις 0,6 βαθμούς από την ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο.

Η επιστολή της όπως την δημοσιεύει το alfavita:

“Γεια σας, ονομάζομαι Ζ. Κ, μόλις έδωσα πανελλήνιες και σας στέλνω γιατί πραγματικά βρίσκομαι σε κατάσταση απελπισίας, γνωρίζοντας ότι ενώ έχω συγκεντρώσει λίγο παραπάνω από 22 χιλιάδες μόρια για αρχιτεκτονική Αθηνών, δεν μπορώ καν να δηλώσω τη συγκεκριμένη σχολή, λόγω της ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο (η διαφορά μου είναι 0,6 μονάδες)!! …ένα μάθημα που δεν διδάσκεται καν στο σχολείο… είναι άδικο… τόσα παιδιά που έχουν προσπαθήσει και ενδεχομένως τα έχουν καταφέρει να περιορίζονται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο…”.