Μαθήματα πυρογραφίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ξεκίνησαν μαθήματα πυρογραφίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

Η προσπάθεια προσφοράς και ενίσχυσης των προγραμμάτων για τα μέλη των ΚΑΠΗ συνεχίζεται καθημερινά, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας παρέχεται.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της διευθύντριας Τρίτης Ηλικίας και ευπαθών ομάδων, Άννας Γαϊτανίδου και σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παναγιώτη Μπόλλα ξεκίνησαν τα δωρεάν μαθήματα της καλλιτεχνικής ομάδας του ΚΑΠΗ στην πυρογραφία, υπό την καθοδήγηση τον εθελοντή εικαστικού κ. Κώστα Τζανετόπουλου.

Η πυρογραφία είναι μια τεχνική ζωγραφικής, όπου χρησιμοποιώντας ως καμβά ξύλινες ή άλλων υλικών επιφάνειες, ο καλλιτέχνης σχεδιάζει το έργο του με την άκρη ενός πυρογράφου, ενός εργαλείου δηλαδή που «καίει» το ξύλο και σταδιακά του δίνει την μορφή που επιθυμούμε. Η τεχνική είναι εξαιρετική για τα άτομα τρίτης ηλικίας, καθώς βοηθά να αναπτύξουν την συγκέντρωσή τους, να διατηρήσουν τη σταθερότητα των άκρων τους και να διατηρήσουν την πνευματική τους διαύγεια σε υψηλά επίπεδα.

Τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Παρασκευή 10:00-12:00 στο ΚΑΠΗ Πεύκης (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 15).

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

“Συνεχίζουμε άοκνα τις προσπάθειές μας να εμπλουτίσουμε τα προγράμματά μας για τα μέλη των ΚΑΠΗ μας, σεβόμαστε τόσο τις ανάγκες τους, αλλά και το δικαίωμά τους να παραμείνουν ενεργοί, ως ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» στα όσα έχουν προσφέρει σε εμάς στα χρόνια της ακμής τους. Οφείλουμε να τους φροντίζουμε, να είμαστε πάντα δίπλα τους και να προσφέρουμε όσα περισσότερα μας δίνεται η δυνατότητα. Ευχαριστώ θερμά τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παναγιώτη Μπόλλα και τη διευθύντρια Τρίτης Ηλικίας και ευπαθών ομάδων, Άννα Γαϊτανίδου, αλλά και όλο το προσωπικό και τους εθελοντές των ΚΑΠΗ μας, για την άψογη συνεργασία τους και τα όμορφα προγράμματα που σχεδιάζουν για τα μέλη μας!”.