Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Η αλαζονική πολιτική ανοησία της δημοτικής αρχής οδηγεί σε διαστρεβλώσεις

Η Δημοτική Παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” απαντά στη διοίκηση Αμπατζόγλου που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της, επέλεξε γι ακόμα μια φορά να αποτελέσει το “ντεκόρ” στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη. “Η αλαζονική πολιτική ανοησία της δημοτικής αρχής κι η αδυναμία απάντησης οδηγεί σε διαστρεβλώσεις”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” έχει ως εξής:

Η παράταξή μας, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, άσκησε άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή, ότι δια του δημάρχου και των στελεχών της,  αποτέλεσε για μία ακόμη φορά το «ντεκόρ» της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην πόλη μας, που τον συνόδευσε, φωτογραφήθηκε μαζί του, αλλά δεν ζήτησε τίποτα για το Μαρούσι μας.


1) Η δημοτική αρχή, είτε λόγω πολιτικής ανοησίας, είτε λόγω σκοπιμότητας, επέλεξε να διαστρεβλώσει την κριτική μας, απαντώντας ότι τάχα γίνονται έργα στο Μαρούσι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σχέση έχει με την κριτική μας το αν μετά από περίπου 20 έτη διοίκησης των ίδιων ανθρώπων τελικά εξαγγέλλονται έργα;


Μάλιστα, για το καθένα σχεδόν από τα εξαγγελλόμενα ή εξαγγελθέντα έργα, ακόμη και για τα αναγκαία ή τα υποχρεωτικά, υπάρχει και έχει διατυπωθεί σοβαρή κριτική, είτε σχετικά με τον χρόνο ή τον τρόπο υλοποίησής τους, είτε σχετικά με το κόστος, είτε για άλλες επιλογές.


Όμως, τι σχέση έχει η συζήτηση των «έργων» που γίνονται στο Μαρούσι με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καμία σχέση.2) Η δημοτική αρχή, είτε λόγω πολιτικής ανοησίας, είτε λόγω σκοπιμότητας, επέλεξε να διαστρεβλώσει την κριτική μας, απαντώντας ότι σύμφωνα με την παράταξή μας, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού απαγορεύονται!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σχέση έχει με την κριτική μας αυτή η «ερμηνεία»;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καμία σχέση.Η κριτική του ότι δεν ζητάς κάτι από τον Πρωθυπουργό που ήρθε στην πόλη σου, αλλά απλά τον χειροκροτείς, δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να έρθει ο Πρωθυπουργός στην πόλη σου, ή ότι απαγορεύεται να τον υποδεχθείς και να τον τιμήσεις! Σημαίνει ότι, όταν εκείνος έρθει, πρέπει να διεκδικήσεις κάτι για την πόλη σου.
Elementary, my dear Watson!3) Η δημοτική αρχή, είτε λόγω πολιτικής ανοησίας, είτε λόγω σκοπιμότητας, επέλεξε να διαστρεβλώσει την κριτική μας, απαντώντας ότι τάχα είπαμε ότι ως δήμαρχος είναι «φυτευτός», όπως στα απολυταρχικά καθεστώτα (!) και όχι εκλεγμένος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σχέση έχει η επιλογή κομματικού υποψηφίου, για την οποία μιλήσαμε,  με την εκλογική διαδικασία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καμία σχέση.Ο κ. Αμπατζόγλου, «φυτεύτηκε» ως υποψήφιος δήμαρχος κατά τις κομματικές διαδικασίες, γιατί υπερέβη άλλα τοπικά στελέχη, με ιστορία στη ΝΔ, που ήταν δοκιμασμένα στο να παίρνουν ψήφους, με αυτοδιοικητική εμπειρία, με ιστορία ενδιαφέροντος για τα κοινά του Αμαρουσίου. Ο ίδιος δεν είχε τα αντίστοιχα προσόντα (δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν είχε πάρει θέση για τα έως τότε δημοτικά θέματα της πόλης. Ούτε για ένα!!!). Και επειδή «φυτεύτηκε» κομματικά, κατάφερε να είναι υποψήφιος δήμαρχος και να εκλεγεί με την στήριξη του κόμματος και την στήριξη των στελεχών που αξιοκρατικά είχαν περισσότερα προσόντα από εκείνον το 2019 να λάβουν τη θέση του. Αυτά, η παράταξή μας τα είπε από τις 9 Νοεμβρίου 2018. Εμείς πάντως, είμαστε συνεπείς στις απόψεις μας.


Elementary, my dear Watson!4) Η δημοτική αρχή, είτε λόγω πολιτικής ανοησίας, είτε λόγω σκοπιμότητας, επέλεξε να διαστρεβλώσει την κριτική μας, απαντώντας ότι είμαστε «ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι» που λέμε ότι η πρώτη δουλειά της πρώτης θητείας του κ. Αμπατζόγλου ήταν η νομιμοποίηση του THE MALL, χωρίς κανένα αντάλλαγμα.Η αναφορά του γεγονότος αυτού, είναι μία από τις πολλές αναφορές που κάνουμε σε εξυπηρετήσεις που έκανε η δημοτική αρχή Αμπατζόγλου σε μεγάλες εταιρίες που σχετίζονται με την κυβερνητική πολιτική.

Ο κ. Αμπατζόγλου ξέρει, ότι τα «κέρδη πολλών εκατομμυρίων» στην περίπτωση του MALL προέκυψαν από απαλλαγή από χρέη που δεν πλήρωναν επί 15 χρόνια τα στελέχη της διοίκησής του, διογκώνοντάς τα, με παράλληλη επιστροφή ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

Πρόκειται για τους ίδιους  ανθρώπους, στους οποίους σήμερα ο κ. Αμπατζόγλου εμπιστεύεται τα οικονομικά του Δήμου! Όσο δε για την «επίλυση προβλημάτων», ιδίως σε ό,τι αφορά την ίδια υπόθεση, πρώην δικηγόρος του δήμου και της ΑΘΜΟΝΟΝ, και τ. έμπιστο πρόσωπο του κ. Αμπατζογλου, σε εξώδικό της, λέει πολλά και ενδιαφέροντα…5) Η δημοτική αρχή, είτε λόγω πολιτικής ανοησίας, είτε λόγω σκοπιμότητας, είτε λόγω φόβου από την κριτική, είχε το θράσος να ρίξει στην επικεφαλής μας ευθύνη για τα χρέη του Δήμου!

Όμως, η αλήθεια (που δεν κρύβεται) επιβεβαιώνεται στην ίδια ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που αναφέρει αμέσως μετά, ότι τα χρέη του Δήμου «βρίσκονταν κάτω από το χαλί για δεκαετίες». Επί του συγκεκριμένου ειδικά:


α) Εκείνοι που διοικούσαν «επί δεκαετίες» την πόλη και διαχειρίζονταν τα χρέη της, βάζοντάς τα κάτω από το χαλί, όπως η ίδια η Δημοτική Αρχή ομολογεί, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εμπιστεύεται σήμερα ο δήμαρχος να διαχειρίζονται τα χρέη!!!

β) Το τεράστιο “παιχνίδι” χρεών του Δήμου στο Μαρούσι, έχει διαδραματισθεί από χρόνια με “πυλώνα” την υπεραξία των ακινήτων. Τη δυνατότητα παραγόντων μέσα και έξω από τον Δήμο να μεταβάλλουν αξίες σ’ ένα βράδυ ή μερικές ημέρες. Είτε δια των πολεοδομικών τους αποφάσεων υπέρ μεγάλων συμφερόντων, είτε δια της χρόνιας πολεοδομικής τους αδιαφορίας εναντίον μικρών ιδιοκτητών.

Εκείνοι που έπαιξαν και παίζουν αυτό το “παιχνίδι” είναι αγκαλιασμένοι με τον κ. Αμπατζόγλου.γ) ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σχέση έχουν όμως αυτά με την επίσκεψη Μητσοτάκη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καμία σχέση.

Elementary, my dear Watson!6) Η δημοτική αρχή σπεύδει να μας «ελαχιστοποιήσει» και να μας παρουσιάσει ως δήθεν πολιτικό «περιθώριο», γιατί φοβάται την παράταξή μας, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, επειδή είναι αντιπολιτευτική παράταξη που κάνει συνεπή, συνεχή, ασυμβίβαστη και τεκμηριωμένη κριτική, ΠΑΝΤΑ με ολοκληρωμένες προτάσεις.

 
Η αλήθεια είναι όμως, ότι η παράταξή μας, παρά τον πόλεμο που δέχτηκε και τις αντίξοες συνθήκες, υπερδιπλασίασε τα ποσοστά και την εκπροσώπησή της από το 2019!

Συνεπώς βρισκόμαστε στο πολιτικό προσκήνιο ως εκλεγμένη παράταξη και θα τιμούμε τον θεσμικό μας ρόλο έντιμα, με μοναδικό οδηγό τη συνείδησή μας.


Elementary, my dear Watson!

ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ

Μαίρη Διακολιού (Επικεφαλής)

Κωνσταντίνος Δραγάτης (Δημοτικός Σύμβουλος)