Μαχόμενη Ηλιούπολη για προπονητή: Ασπίδα προστασίας για τις επιζώσες

Την περίπτωση του «προπονητή ταε κβο ντο που κατηγορείται τουλάχιστον από 3 συμπολίτισσές μας φαίνεται ότι επί 15 χρόνια ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια τα οποία και χειραγωγούσε με διάφορους τρόπους και τραυμάτιζε σεξουαλικώς και ψυχικώς μέχρι και σήμερα», σχολιάζει με ανακοίνωση η ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη. Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΑΝ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Για άλλη μια φορά μετά τη δεκαεννιάχρονη  συμπολίτισσα μας στην Ηλιούπολη που έζησε τον εφιάλτη του κατ’ επανάληψη βιασμού και τράφικινγκ για την οποία δόθηκε μεγάλη μάχη από την κοινωνία και τις φεμινιστικές και ταξικές δυνάμεις της πόλης μας να δικαιωθεί, άλλη μια ιστορία αυτή τη φορά με πλειάδες και ανήλικες συμπολίτισσές μας βρήκε το φως της δημοσιότητας μετά λύπης μας.

Ο προπονητής τάε κβο ντο που κατηγορείται τουλάχιστον από 3 συμπολίτισσές μας φαίνεται ότι επί 15 χρόνια ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια τα οποία και χειραγωγούσε με διάφορους τρόπους και τραυμάτιζε σεξουαλικώς και ψυχικώς μέχρι και σήμερα.

Παρά το θετικό γεγονός ότι οι συμπολίτισσές μας βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν και να καταγγείλουν είναι θλιβερό για μια ακόμη φορά το γεγονός ότι κανείς από το κοινωνικό και επαγγελματικό κύκλο του παιδοβιαστή δεν είχε μιλήσει νωρίτερα κι ας φαίνεται ότι υπήρχαν ενδείξεις γύρω από την έκνομη πράξη του. Πολλώ δε μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως ο ίδιος έχει καταγγελθεί και για σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Να πως τελικά ένας κακοποιητικός σύζυγος ούτε καλός πατέρας μπορεί να είναι ούτε καλός παιδαγωγός, η βία δεν είναι αποτέλεσμα ούτε αγάπης ούτε πάθους αλλά θέσης εξουσίας. 

Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που οι νόμοι της ομερτά και του «ας μην ανακατευτούμε» βρίσκουν εύφορο έδαφος στη πόλη μας παρά το γεγονός ότι τα θύματα και αυτή τη φορά είναι παιδιά.

Δείτε ακόμα: Κανένα πρόσθετο δρομολόγιο στα τρένα

Εμείς από τη πλευρά μας ως Μαχόμενη Ηλιούπολη έχουμε πάγια θέση απέναντι στις επιζώσες έμφυλης βίας και κακοποίησης και τονίζουμε ότι οι πολιτικές ευθύνες βαραίνουν και το Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες που επιμελώς αδιαφορούν να λάβουν μέτρα αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλα τα κορίτσια και τις οικογένειές τους που έπεσαν θύματα της κακοποιητικής και πατριαρχικής βίας του προπονητή.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και κατανοούμε την αναγκαιότητα τιμωρίας του παιδοβιαστή και είμαστε άμεσα διαθέσιμοι/ες να στηρίξουμε με κάθε τρόπο οποιαδήποτε ενέργεια γύρω από αυτό.

Καταγγέλλουμε την παντελή αδιαφορία του Δήμου, των σχολικών μονάδων αλλά και των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, την εκπαίδευση τους γύρω από τα θέματα γενετήσιας ελευθερίας και προστασίας καθώς και την ορθή ενημέρωσή τους για φαινόμενα σεξουαλικής και έμφυλης βίας ιδίως σήμερα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χέρι χέρι με την εκκλησία προάγουν το σκοταδισμό και τις πιο συντηρητικές αντιλήψεις περί της αυτοδιάθεσης του σώματος που το μόνο που κάνουν είναι να περιβάλλουν τα νέα άτομα με μεσαιωνικές αντιλήψεις και άγνοια γύρω από τους κινδύνους που εγκυμονούν οι πατριαρχικές και ταξικές σχέσεις εξουσίας. Ακριβώς την ίδια στιγμή που ξεπλένει την ενδοοικογενειακή βία μέσω της θεσμοθέτησης της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας ενώ ετοιμάζει ήδη νέο νομικό οπλοστάσιο στη βάση της «γονεικής αποξένωσης» για τη χειραγώγηση και την άσκηση περαιτέρω ψυχολογικής και νομικής βίας στα θύματα.

Επιμένουμε ότι είναι κρίσιμο να παρθούν ουσιαστικές πολιτικές εντός της πόλης μας με την ενσωμάτωση ενός προγράμματος προληπτικής δράσης και ενημέρωσης σε κάθε σχολείο τόσο στους μαθητές όσο και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Επίσης επαναδιατυπώνουμε για πολλοστή φορά:

– την ανάγκη δημιουργίας ξενώνα θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας και κακοποίησης για γυναίκες και παιδιά που θα μπορεί να διασφαλίζει στα θύματα της έμφυλης κακοποίησης ένα ασφαλές μέρος να μείνουν προσωρινά

– τη λειτουργία συμβουλευτικού κέντρου με μόνιμο προσωπικό που θα μπορεί να παρέχει την ψυχοκοινωνική στήριξη αλλά και δωρεάν δημοσία νομική συμβουλευτική και νομική εκπροσώπηση από ειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται σε τέτοιου είδους περιστάσεις αλλά και θα συμβάλλει στην μετέπειτα καθοδήγηση των θυμάτων προκειμένου να καταφέρουν να ορθοποδήσουν

– την εκ νέου λειτουργία με όρους αξιοπρέπειας των κοινωνικών ιατρείων του Δήμου με πλήρη εξοπλισμένα γυναικολογικά ιατρεία και ιατρεία οικογενειακού προγραμματισμού

– την ενεργοποίηση από κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου που θα αναλαμβάνουν την στήριξη της επιζώσας προκειμένου να μπορεί να βρει δουλειά σπίτι και να ξαναφτιάξει τη ζωή της

– πληροφοριακά σημεία στην πόλη όπου θα δίνεται πλήρης και ορθή ενημέρωση σε διάφορες γλώσσες σε ποιους φορείς και ποιες δομές μπορούν να απευθυνθούν τα ίδια τα θύματα 

– σοβαρή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση στους νέους και νέες της πόλης μας από ειδικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε κάθε σχολείο σχετικά με τους κινδύνους και τα φαινόμενα σεξουαλικής και έμφυλης βίας

Μαζί με τις φεμινιστικές και εργατικές συλλογικότητες της περιοχής μας συνεχίζουμε την μάχη απέναντι στην κακοποίηση και την έμφυλη βία και εμμένουμε στην τιμωρία των δραστών καθώς για άλλη μια φορά πρόκειται για «ευυπόληπτο δημότη και οικογενειάρχη που δεν είχε δώσει δικαιώματα».

Καλούμε το κόσμο της πόλης να προφυλάξει τις επιζώσες από τα αδηφάγα και σκανδαλοθηρικά μίντια και τηλεαστέρες, να γίνουμε ασπίδα προστασίας προκειμένου να μην επανατραυματιστούν.