Μ. Ψυχάλης: Προστατεύουμε τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Η «Δήμος Μπροστά+» και ο Μάριος Ψυχάλης κυκλοφόρησαν στους δρόμους της πόλης μαζί με αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, όπου διαπίστωσαν την καθημερινή εμπειρία και τις δυσκολίες προσβασιμότητας. «Τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες είναι πάντα σε προτεραιότητα και δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους», τονίζει με ανακοίνωση της η παράταξη.

Σημειώνει πως «οφείλουμε να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλίες και να φροντίσουμε να μην επιτρέπουμε οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης να βιώσουν τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση». Υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη δράση «ήταν μια ακόμα ευκαιρία να εντοπίσουμε σημεία όπου χρειάζεται βελτίωση, αλλά και να καταγράψουμε τις ελλείψεις σε πεζοδρόμια, ράμπες, υποδομές και υπηρεσίες της πόλης, όπου οι συμπολίτες μας με αναπηρίες καθημερινά εμποδίζονται και υποχρεώνονται να μετακινούνται ακόμα και πάνω στο οδόστρωμα, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή τους».


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε σχετικά:

«Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της ΕΣΑμεΑ και τον Πρόεδρο Γιάννη Βαρδακαστάνη, που στέκονται αρωγοί στην ανάδειξη βασικών προβλημάτων καθημερινότητας, προσβασιμότητας και συμπερίληψης των Ατόμων με Αναπηρία. Ευελπιστούμε ως η επόμενη, νέα δημοτική Αρχή να αναδείξουμε και να δώσουμε τις δυνατότητες πρόσβασης στις υποδομές, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τον Δήμο, σε όλες τις υπηρεσίες για τα Άτομα με Αναπηρία. Όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και αυτό θα το διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο»

Από την ΕΚΦΡΑΣΗ που κυκλοφορεί (02/10).