Μ. Διακολιού:Πρωταθλητής της πολιτικής ασυνέπειας ο κ. Αμπατζόγλου

Από το γραφείο τύπου της παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Πρόσφατα, ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου, συνάντησε αντιπροσωπείες των συλλόγων Αναβρύτων, Βορρέ, Συλλόγου Γονέων 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και κατοίκων των Ανατολικών Αναβρύτων, που διαμαρτύρονταν (μεταξύ άλλων) για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν για την περιοχή με την υπ’ αριθμ. 18/2023 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Οι κάτοικοι, ομόθυμα υποστήριξαν ότι με τις ρυθμίσεις αυτές, μπροστά στο 5ο Γυμνάσιο δημιουργείται μια επικίνδυνη λεωφόρος, ενώ δεν ανακουφίζεται η ήδη βεβαρημένη περιοχή, και γι’ αυτό πρότειναν άλλες, εφικτές λύσεις. 

Ο δήμαρχος τους υποσχέθηκε ότι: α) θα θέσει τις προτάσεις τους καθώς και την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στην κρίση ειδικής μελέτης, βάσει της οποίας θα γίνουν ρυθμίσεις και β) ότι δεν θα εγκριθεί τίποτα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν δεν ολοκληρωθεί η μελέτη και η (απαιτούμενη από το νόμο) διαβούλευση με τους κατοίκους. Το ίδιο δήλωσε και σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Πριν όμως “αλέκτωρ φωνήσαι τρις” ο πρωταθλητής της πολιτικής ασυνέπειας κ. Αμπατζόγλου φέρνει το θέμα προς συζήτηση στο Δ. Σ. για να επιβάλλει απόφαση στο τέλος Ιουλίου (25/6/2023), ελπίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις λόγω καλοκαιρινών διακοπών και βέβαια, χωρίς διαβούλευση, συμφωνία φορέων και κατοίκων, ούτε μελέτη. 

Σκοπός του, να εγκριθούν οι ρυθμίσεις με τις οποίες σύλλογοι, κάτοικοι και μαθητική κοινότητα διαφωνούν και να δημιουργήσει τετελεσμένα, χωρίς την συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής μας. 

Εκτός από την (αναμενόμενη για όσους παροικούμε την Ιερουσαλήμ) αθέτηση των υποσχέσεων του δημάρχου και τον εμπαιγμό των κατοίκων, στην μη κομματική, ανεξάρτητη παράταξη ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, αναρωτιόμαστε: ποιον άραγε επιθυμεί να εξυπηρετήσει ο κ. Αμπατζόγλου, περνώντας μια ρύθμιση με την οποία δε συμφωνεί κανείς; Αν αδιαφορεί για τους κατοίκους, για ποιους αποφασίζει με τόση σπουδή; 

Εδώ θα είμαστε, όπως καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας, για να ενημερώσουμε. 

Μαίρη Διακολιού 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ” 

Δημοτική Σύμβουλος 

Δικηγόρος