Μ. Διακολιού: Ευτελίζει και απαξιώνει την Ισότητα των Φύλων η δημοτική αρχή Αμπατζόγλου

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”

Από το γραφείο τύπου της παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η πολιτική ισότητας του Δήμου Αμαρουσίου και του δημάρχου κ. Αμπατζόγλου αναλώνεται σε ανούσιες, δημοσιοσχετίστικες εκδηλώσεις, τις οποίες τις συνοδεύει με αυτοεπαινετικά δελτία «τύπου». Όμως την 21-6-2023 στην εκδήλωση «Γυναίκες στην Πολιτική» πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό του: Δεν αρκέστηκε σε (άλλη μία) εκδήλωση αλληλοφωτογραφίσεων των μελών του συνδυασμού του, την αυτοπροβολή με σπατάλη δημοτικών χρημάτων, αλλά δεν δίστασε να πει ακόμη και ψέματα για να αυτοπροβληθεί!

Τα ψέματα

Α) στην ομιλία του είπε ότι τάχα ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν ένας από τους πρώτους που συνέστησαν Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.


Ενημερώνουμε τον ψευδόμενο δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ΔΕΝ ήταν ένας από τους πρώτους δήμους που δημιούργησαν Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων. Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αμαρουσίου συνεστήθη το 2021, δηλαδή δύο ολόκληρα χρόνια αφότου είχε αναλάβει καθήκοντα και ασκούσε διαχείριση η παρούσα διοίκηση. Και αυτό, γιατί η σύσταση των Επιτροπών αυτών για πρώτη φορά έγινε υποχρεωτική για την δημοτική περίοδο 2019 – 2023.

Όχι μόνο πρωτοπόρος δεν ήταν ο Δήμος Αμαρουσίου, αλλά είχαν συστήσει Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας περίπου 260 δήμοι πριν το Μαρούσι! (σ.σ. όλοι οι δήμοι της χώρας είναι 332, δηλαδή το Μαρούσι ήταν από τους τελευταίους!)

Β) Είπε ότι ήταν πρωτοβουλία του ιδίου η σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.


Θυμίζουμε στον ψευδόμενο κ. δήμαρχο, ότι ΔΕΝ ήταν δική του η πρωτοβουλία να συστήσει, έστω και καθυστερημένα, μετά από δύο χρόνια, την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων.


Ήταν η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, επικεφαλής της μη κομματικής, ανεξάρτητης παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» που από το 2019 έως το 2021 είχε κάνει τρεις ερωτήσεις – παρεμβάσεις σε αντίστοιχες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με αίτημα η δημοτική διοίκηση να ασκήσει την υποχρέωση της από τον Νόμο 4604/2019 και να συστήσει Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων.

Κάτω από την δική μας πολιτική επιχειρηματολογία και άσκηση πίεσης ο κ. Αμπατζόγλου αναγκάστηκε να συστήσει ΔΕΠΙΣ.

Παραθέτουμε μίας από της ανακοινώσεις της παράταξής μας εκείνης της εποχής που πιστοποιούν τα όσα αναφέρουμε, αλλά και το πόσο εποικοδομητικοί υπήρξαμε σχετικά με το θέμα:  Η υπόθεση Ισότητας Φύλων στο Μαρούσι

Τα ψέματα του Δημάρχου ντροπή για την πόλη μας

Παρούσα στην εκδήλωση και καλεσμένη ήταν η δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, κ. Μαρία Ανδρούτσου. Μία γυναίκα που πραγματικά είναι παράδειγμα πρωτοπόρας δημάρχου στα θέματα έμφυλης ισότητας σε πανελλαδικό μάλιστα επίπεδο, που ξέρει με το «ν» και με «σ» ποιος δήμος έχει πρωτοπορήσει στα ζητήματα αυτά και πως ακριβώς. Συνεπώς, κατάλαβε αμέσως το ψέμα του Δημάρχου περί δήθεν «πρωτοπορίας» του δικού μας Δήμου με αποτέλεσμα να εκτεθούμε στους ίδιους τους καλεσμένους μας.

Είναι ντροπή για έναν δήμαρχο να μην ξέρει τι λέει για τον εαυτό του και για τις υποτιθέμενες πράξεις του, ακόμη και για τις διαστάσεις του θέματος για το οποίο μιλά, πόσο μάλλον, να λέει τέτοια ψέματα, ενώπιον σοβαρών ανθρώπων που έρχονται στην εκδήλωσή του Δήμου, είτε είναι καλεσμένοι, είτε, γιατί είναι απλές/οι πολίτιδες και πολίτες της πόλης που ενδιαφέρονται να μάθουν για το θέμα.

Η ισότητα των φύλων, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, και ο δήμαρχος το ευτελίζει αντιμετωπίζοντάς το επιδερμικά, απλά ως εργαλείο προεκλογικής του προβολής.

Διαβάστε εδώ την σχετική ανακοίνωση του Δήμου: Εκδήλωση Επιτροπής