Λυκόβρυση – Πεύκη: 1046 τόνοι κάτω τα απορρίμματα - EKFRASI.net

Λυκόβρυση – Πεύκη: 1046 τόνοι κάτω τα απορρίμματα

Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα της προσπάθειας στη διαχείριση των απορριμμάτων για το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ το Β εξάμηνο του 2024 σε σχέση με το Β εξάμηνο του 2023 η μείωση ήταν 1.046 τόνοι, δηλαδή ποσοστιαία μείωση 18,50%

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στην ενημέρωση:


“Όπως γίνεται αντιληπτό αυτή η θηριώδης μείωση της ταφής απορριμμάτων, μόνο τυχαία δεν είναι και αποτυπώνει το αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της δημοτικής αρχής.

Σημειώνουμε δε ότι μεταξύ των δεκάδων (κυριολεκτικά) νέων και καινοτόμων πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι η ενεργειακή αξιοποίηση του υπολείμματος από τον μπλε κάδο ανακύκλωσης, η εισαγωγή των βιοαποβλήτων (καφέ κάδος), η χωριστή συλλογή του χαρτιού (κίτρινος κάδος) και δεκάδες άλλες ενέργειες.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι τα στοιχεία δεν έχουν λάβει καμία επεξεργασία και δημοσιεύονται αυτούσια, όπως ακριβώς τα έχει δημοσιεύσει ο ΕΔΣΝΑ.”

Επικαιρότητα

Κάμερες παρακολούθησης ταχύτητας τοποθετήθηκαν στα όρια του Δήμου Περάματος

Κάμερες παρακολούθησης ταχύτητας τοποθετήθηκαν στα όρια του Δήμου Περάματος, στους δρόμους που χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί και που σημειώνονται πολλά τροχαία. “Ελπίζουμε ότι οι κάμερες