Λίστα Πέτσα: 270 site πήραν παράνομα διαφήμιση – Στα 3κ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο - EKFRASI.net

Λίστα Πέτσα: 270 site πήραν παράνομα διαφήμιση – Στα 3κ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο

270 site πήραν παράνομα διαφήμιση καθώς δεν ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών ΜΜΕ όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία για την καταχώρηση διαφημιστικών μηνυμάτων του δημοσίου, σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ που ερευνά τη νομιμότητα της χρηματοδότησης ιστοσελίδων μέσω της γνωστής “λίστας Πέτσα” – Στα 3κ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά για το Δημόσιο.

Πρόκειται για 270 ηλεκτρονικά ΜΜΕ τα οποία έλαβαν κρατική διαφήμιση 3 εκατ. ευρώ ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο, καθώς δεν ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών ΜΜΕ όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία για την καταχώρηση διαφημιστικών μηνυμάτων του δημοσίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ανύπαρκτα σάιτ, μπλογκ καθώς και ΜΜΕ συγγενών και φίλα προσκειμένων στη ΝΔ δημοσιογράφων και εκδοτών.

Τη σκανδαλώδη διανομή των εκατομμυρίων ευρώ της λίστας Πέτσας σε εκατοντάδες ηλεκτρονικά ΜΜΕ από την εταιρεία Initiative Media αποδεικνύει το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ που δημοσίευσε το “Documento”. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σάιτ συμφερόντων Μένιου Φουρθιώτη για τα οποία δόθηκε αρχικά εντολή καταχώρησης διαφήμισης αλλά μετά τον σάλο που προκλήθηκε ανακλήθηκε.

Η λίστα με τα 270 σάιτ και μπλογκ που πήραν παράνομα κρατική διαφήμιση:

Επικαιρότητα

Επί Κολωνώ: Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός 2025-2026

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά, το θέατρο Επί Κολωνώ επανέρχεται ακόμα πιο δυναμικό παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα δυνατών καλλιτεχνικών υπογραφών! Την αυλαία της περιόδου 2025-2026 θα ανοίξει

ΚΚΕ: Όχι στην αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

«Σήμερα, ακριβώς 12 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, και μόλις έξι μέρες πριν την