Λαβρόφ: «Δεν υπάρχει θέση» για την ΕΕ στις συνομιλίες για την Ουκρανία - EKFRASI.net

Λαβρόφ: «Δεν υπάρχει θέση» για την ΕΕ στις συνομιλίες για την Ουκρανία

Το μπλοκ ( η Ευρωπαϊκή Ένωση) έχει ασπαστεί τον «ρεβανσισμό» και επιδιώκει να προκαλέσει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ

Τα κράτη μέλη της ΕΕ προσπαθούν να εισβάλουν στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία, παρά την ανοιχτά εχθρική τους στάση απέναντι στη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ότι η Ένωση θα πρέπει να μείνει εκτός των συνομιλιών για τον λόγο αυτό.

Μιλώντας σε στρογγυλή τράπεζα πρεσβειών σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία την Τετάρτη, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ «προσπαθούν σαφώς, με αρκετό θράσος, να ανακτήσουν μια θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». 

Το μπλοκ, υποστήριξε, διατηρεί μια «θέση ρεβανσισμού, πρόκλησης στρατηγικής ήττας στη Ρωσία», ενώ συζητά μια πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία σε περίπτωση κατάπαυσης του πυρός. «Φυσικά, δεν υπάρχει θέση για αυτό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε.

Η Μόσχα έχει αντιταχθεί σταθερά στην ανάπτυξη οποιωνδήποτε δυτικών στρατευμάτων στη γειτονική χώρα με οποιοδήποτε πρόσχημα, λέγοντας ότι ένας από τους βασικούς λόγους της σύγκρουσης ήταν η επέκταση του ΝΑΤΟ προς την πόρτα της Ρωσίας.

Έχει επίσης προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένα ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία θα θεωρηθούν «νόμιμος στρατιωτικός στόχος».

Επικαιρότητα

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για το προσωπικό των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για το προσωπικό των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας πραγματοποιήθηκε από τη διεύθυνση κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης  του  Δήμου.