ΛΑΣ: Εκφυλίζεται ο ΑΟ Πεύκης

..

Ανακοίνωση της ΛΑΣ Λυκόβρυσης – Πεύκης για τον ΑΟ Πεύκης

..

Τις τελευταίες μέρες δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες των πιο τραγικών ίσως επεισοδίων που έχει περάσει ο ιστορικός Σύλλογος του ΑΟ Πεύκης.

..

Ένας αθλητικός σύλλογος που συγκεντρώνει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον αρκετών, ειδικά νέων παιδιών που ψάχνουν διέξοδο στην οργανωμένη άθληση, το ομαδικό πνεύμα και τη συλλογική προσπάθεια μέσα από τον αθλητισμό. Φυσικά δεν είναι καινούριο φαινόμενο τέτοιου είδους σύλλογοι να γίνονται μήλον της έριδος, για επιχειρηματικά αλλά και πολιτικά συμφέροντα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις μεγάλες ΠΑΕ που διαμορφώνουν δυστυχώς και το πνεύμα του αθλητισμού στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια.

..

Είναι γνωστό ότι οι μεγάλοι σύλλογοι, βρίσκονται στα χέρια μεγάλων επιχειρηματιών οι οποίοι φυσικά έχουν άμεση σχέση και με τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, τα κόμματα εξουσίας δηλαδή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που τους κάνουν «χατίρια», πάντα με γνώμονα το κέρδος.

..

Στα πλαίσια αυτά διαμορφώνονται στρατοί οπαδών, ιδιωτικές ομάδες κρούσης, που εμπλέκονται με εγκληματικές ενέργειες, υπόκοσμο, νύχτα κλπ.

..

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει στην περιοχή μας και στα πέριξ του ΑΟ Πεύκης εδώ και πολύ καιρό με ενδεικτικά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Πεύκης πριν κάποια χρόνια, με σύγκρουση οπαδών και την εμπλοκή της αστυνομίας.

..

Φυσικά στο προσκήνιο βρίσκονται όλα εκείνα τα παιδιά που θέλουν να αθληθούν, να παίξουν σε μία ομάδα ποδοσφαίρου, ή μπάσκετ, ή να ασχοληθούν με το στίβο, όπου θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε μήνα, ή να διαγκωνίζονται με άλλους αθλούμενους, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το μοναδικό μεγάλο ανοιχτό γήπεδο της Πεύκης, κι όλα αυτά με την ανοχή του δήμου.

..

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι όσοι εμπλέκονται με τα τελευταία γεγονότα, με τα μπραβιλίκια, τους ξυλοδαρμούς, τις νοθείες και άλλα πολλά είναι αυτοί που έχουν βρεθεί σε θέσεις ευθύνης στο δήμο ή θέλουν να βρεθούν στο μέλλον, εμπλέκονται με τα κόμματα εξουσίας της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ. Έτσι μπροστά στις δημοτικές εκλογές, άνοιξε το καπάκι του βόθρου και μας έπνιξε η δυσοσμία.

..

Αυτοί οι πρωταγωνιστές των γεγονότων είναι που ευθύνονται για όσα συμβαίνουν στο σύλλογο του ΑΟ Πεύκης. Αυτούς τους πρωταγωνιστές των γεγονότων είναι που πρέπει ο ίδιος ο λαός να τους κάνει πέρα, και να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Όσοι πραγματικά αγαπάνε και εμπλέκονται με το Σύλλογο πρέπει να πάρουν την κατάσταση και το Σύλλογο στα χέρια τους.

..

Ο δήμος έχει ευθύνη να αποκλιμακωθεί η ένταση και να πάψουν τα φαινόμενα εκφυλισμού του ΑΟ Πεύκης και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να αναλάβει πρωτοβουλίες, μακριά από ιδιοτέλεια και ίδιον όφελος όσων εμπλέκονται αλλά με μοναδικό κριτήριο το δικαίωμα στην άθληση για όλους.

..