Λαπαβίτσας – Στρατούλης: Απαράδεκτη η δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι.

Απαράδεκτη η δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι, δηλώνουν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜέΡΑ 25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά Κώστας Λαπαβίτσας, καθώς και ο συγραμματέας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς, Δημήτρης Στρατούλης.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Κώστα Λαπαβίτσα και του Δημήτρη Στρατούλη έχουν ως εξής:

Κώστας Λαπαβίτσας: “H απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι βρήκε ένοχους μόλις 6 από τους 21 κατηγορούμενους, κυρίως στελέχη της Πυροσβεστικής, με εξαγοράσιμες μάλιστα ποινές. Είναι ολοφάνερο ότι η απόφαση βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και προκαλεί κατακραυγή. Είναι ολοφάνερο επίσης ότι, όσο οι θεσμοί λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, δεν πρόκειται τα πλατιά λαϊκά στρώματα να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στην πολιτεία.

Που είναι η απονομή δικαιοσύνης; Που είναι η βαθιά αλλαγή στη λειτουργία των μηχανισμών για την προστασία των πολιτών; Όταν μάλιστα η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ούτε καν βασικά αντιπυρικά μέτρα για τη φετινή χρονιά που προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη”.

Δημήτρης Στρατούλης: “Η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι, “χαϊδεύει” λίγους από τους κατηγορούμενους, με εξαγοράσιμες μάλιστα ποινές. Αυτή η δικαστική απόφαση είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα, τη λαϊκή κατακραυγή, το λαϊκό πόνο”.