Λαϊκή συνέλευση κατοίκων στο Κοντόπευκο την Κυριακή

Σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Κοντοπεύκου Αγίας Παρασκευής καλεί το Στέκι της Αναξαγόρα την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 11.00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χοροταξιδευτές (Δραγατσανίου 16).

«Από την αρχή της λειτουργίας του το Στέκι της Αναξαγόρα έθεσε σαν προτεραιότητα την αναζήτηση εκείνων των πρακτικών και των δραστηριοτήτων που θα στόχευαν στην ανασύσταση της γειτονιάς και των σχέσεων μεταξύ των μελών της», τονίζει με ανακοίνωση του. Προσθέτει πως «παράλληλα θα αναζητούσε τους τρόπους που θα έδιναν την δυνατότητα στους κατοίκους να συμμετέχουν στις αποφάσεις που τους αφορούν».

Σημειώνει ακόμα: «Με τη νέα μας πρωτοβουλία -που γίνεται σε μία συγκυρία όπου αυτή η δυνατότητα συνεχώς απομακρύνεται και τα αδιέξοδα συνεχώς μεγαλώνουν- θέλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της γειτονιάς, να βρούμε τρόπους επίλυσης τους μέσα από τις προτάσεις των συμπολιτών που τα βιώνουν καθημερινά, να ενώσουμε ό,τι μέχρι τώρα δρα μοναχικά και αποσπασματικά. Με βάση τα παρακάτω ερωτήματα, σας καλούμε την Κυριακή 18/2 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του
Πολιτιστικού Συλλόγου Χοροταξιδευτές, (Δραγατσανίου 14), στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής.

Οι κάτοικοι της συνοικίας μας, με ποιο τρόπο μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε αποφάσεις που τους αφορούν;

Υπάρχουν προβλήματα της καθημερινότητάς μας στην γειτονιά που
παραμένουν άλυτα, όπως η έλλειψη δημόσιων και πολιτιστικών χώρων, η έλλειψη διαβάσεων και δρόμων για πεζούς (π.χ. Γαρρητού, διαβάσεις από και προς τα σχολεία), εγκαταλελειμμένα πάρκα και πλατείες (πλατεία Πέτρουλα, πάρκο Παπάγου).

Μέσα από πoιες πρωτοβουλίες και δράσεις θα δίνεται η δυνατότητα να συναντηθούν και να γνωριστούν νέοι και παλαιοί κάτοικοι προκειμένου να συζητήσουν και να προτείνουν λύσεις;

Οι γειτονιές μας, πώς θα πετύχουν μια συνοχή, πώς θα αποκτήσουν ζωή, πώς θα ξαναγίνουν ανθρώπινες και φιλικές;».