Λαϊκή Ενότητα: Μνημείο πολιτικής ανηθικότητας οι απαντήσεις Κεραμέως στη Βουλή για τη δίωξη των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

||||

||||

         Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Απομονωμένη και σε χουντικό παραλήρημα η υπουργός Παιδείας, προσέφυγε στη λασπολογία για να δικαιολογήσει τη σκευωρία και την άδικη καταδίωξη των 8 φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

        Κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή στις 11/7 η Κεραμέως κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 σχετικά με την πρωτοφανή πρωτοβουλία της, να προκαλέσει με μηνυτήρια αναφορά της, προκαταρκτική εξέταση σε βάρος των 8 φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης που για μια απλή παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών τους συλλόγων, απειλούνται με διώξεις για κατασκευασμένα αδικήματα και μεταξύ αυτών το κακούργημα της «αρπαγής».

 

       Από την λυσσαλέα και γεμάτη συκοφαντίες επίθεση της Υπουργού στους νέους και το φοιτητικό κίνημα αποκαλύπτεται το μέγεθος της σκευωρίας που έχει στηθεί στην υπόθεση αυτή.

Η Υπουργός μετά και της «απαντήσεις» που παρέσχε είναι απολύτως εκτεθειμένη, αφού συνεχώς επικαλούνταν άγνοια για την υπόθεση, πως δεν γνωρίζει τι έγινε και δεν είναι η δουλειά της να γνωρίζει. Παρόλα αυτά δεν δίστασε να υποβάλει μήνυση και να ζητήσει να διωχθούν φοιτητές, την ίδια ώρα που τα μέλη της κοινότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης αντιδρούν σφόδρα στην πρωτοφανή αυτή εξέλιξη ποινικοποίησης των φοιτητικών αγώνων.

 

       Και ακόμη χειρότερα δεν δίστασε, με τη θεσμική της ιδιότητα να βγάλει «ετυμηγορία» από το βήμα της Βουλής εκστομίζοντας ψέματα και χαρακτηρισμούς, όπως χαρακτηριστικά ότι δήθεν ο Κοσμήτορας «κλειδώθηκε», ότι δήθεν ήταν «μη φοιτητές» ή κάνοντας λόγο για «βία», πράγματα που κανείς ποτέ εμπλεκόμενος ή μη, δεν έχει ούτε καταγγείλει, ούτε καν υπαινιχθεί ότι συνέβησαν, ενώ επιχείρησε να μετατοπίσει τη συζήτηση από την ουσία σε άσχετα αντιδραστικά τσιτάτα της κυβέρνησης όπως οι «βαριοπούλες» και οι «βιβλιοθήκες»!

 

       Αφού η πραγματικότητα δεν ταιριάζει στις ορέξεις της Κεραμέως, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Μόνο στη λασπολογία μπορεί να προστρέξει η Κεραμέως για να δικαιολογήσει την πρωτοφανή στα χρονικά πράξη της να ζητήσει ως Υπουργός να διωχθούν ποινικά συνδικαλιστές φοιτητές για μια συνδικαλιστική κινητοποίηση.

 

       Διαβάστε κι αυτό: Πυρκαγιά στο κτήριο που στεγάζονται Real FM 97,8 και Real News – Βρέθηκαν γκαζάκια

 

       Μια Υπουργός Παιδείας που δεν διστάζει από τη Βουλή να απευθύνει ψεύδη και να επέμβει «δημιουργικά» μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει ένα κατασκευασμένο αφήγημα «ανομίας» και να νομιμοποιήσει την αυταρχική πολιτική της, την πανεπιστημιακή αστυνομία και το νέο νόμο για τα ΑΕΙ που έχει απορρίψει όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα, είναι ικανή για τη χειρότερη πολιτική ανηθικότητα.

 

       Η κυβέρνηση ανοιχτή σε όλα τα μέτωπα, ακρίβεια, φτώχεια, εργασιακός μεσαίωνας, μαζικές αντιδράσεις στην εκπαίδευση, κλιμακώνει με το μόνο χαρτί που έχει να παίξει, την καταστολή και το δόγμα του νόμου και της τάξης για να συσπειρώσει τα ακροδεξιά ακροατήρια και να αποφύγει τη φθορά που προκαλεί η άθλια πολιτική της. Αφού η Κεραμέως έχει προκαλέσει τη μαζική απόρριψη της αντικοινωνικής πολιτικής της από τη νεολαία, προσφεύγει στην τρομοκρατία για τα επιβάλει σιωπητήριο.

 

      Δεν θα το πετύχουν. Ούτε ο λαός και το κοινωνικό κίνημα να επιτρέψουν 8 νέοι αγωνιστές και αγωνίστριες να γίνουν βορά στα πολιτικά παιχνίδια και τις σκοτεινές μεθοδεύσεις μιας απομονωμένης Υπουργού.

 

      Στο πρόσωπο 8 νέων, μελών ΔΣ και Προέδρων των φοιτητικών τους συλλόγων επιχειρείται να ταυτιστούν οι δίκαιοι αγώνες της νεολαίας με εγκληματικές πράξεις, να τρομοκρατηθεί κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται.

Στο πλάι τους, με τους μαζικούς αγώνες της κοινωνίας, θα καταπέσουν οι σκευωρίες!