Λαϊκή Ενότητα: Απαγόρευση αμβλώσεων – Υπερσυντηρητισμός, υποκρισία, πλήγμα στα ανθρώπινα δικαιώματα.

|||

|||

        Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για απαγόρευση των αμβλώσεων πηγαίνει την χώρα τους πενήντα χρόνια πίσω, με δεδομένο ότι η προηγούμενη, που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις εκδόθηκε το 1973!!!. Η πρόσφατη απόφαση δηλαδή διαγράφει κυριολεκτικά πενήντα χρόνια εξέλιξης,αγώνων και κατάκτησης κοινωνικών δικαιωμάτων.

 

– Δεν προσβάλλει μόνο την γυναίκα  και το δικαίωμα στο σώμα της και άρα στην άμβλωση, αποτελεί την αρχή καταστρατήγησης δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων και ολόκληρων πληθυσμών.

-Εγκυμονεί κινδύνους και για άλλες χώρες, με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ είναι μεγάλη χώρα και ο κίνδυνος μεταφοράς της απόφασης στην Ευρώπη και αλλού είναι ορατός.

-Δείχνει όλη την υποκρισία του πολιτικού, δικαστικού και οικονομικού κατεστημένου αυτής της χώρας, διότι οι υποστηρικτές αυτής της απόφασης, που επικαλούνται τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού, ουδόλως ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα του παιδιού, όταν γεννηθεί, για τις κοινωνικές παροχές που πρέπει να υπάρχουν, ώστε να έχει φροντίδα και εκπαίδευση.

-Δείχνει όμως και την αναλγησία τους, διότι γνωρίζουν ότι με την απαγόρευση δεν θα μειωθεί ο αριθμός των αμβλώσεων, απλώς οι γυναίκες που επιθυμούν διακοπή της εγκυμοσύνης θα απευθυνθούν σε άλλα μέσα, με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία τους.!

 

        Διαβάστε κι αυτό: Προεκλογική «φούσκα» ότι θα μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος – Τα ερωτήματα που προκύπτουν και μένουν αναπάντητα

 

       Το εξωφρενικό όμως είναι ότι στις ΗΠΑ, τη λεγόμενη χώρα της ελευθερίας, που είναι υπεύθυνη για επεμβάσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, περιορίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στο όνομα της ηθικής!!!

 

       Ο συντηρητικός Μπάϊντεν παρουσιάζεται ως υπερασπιστής των κοινωνικών δικαιωμάτων! Η κοινωνική αδικία, οι τεράστιες κοινωνικές ανισότητες συνυπάρχουν πάντα με την υποκρισία της εξουσίας.

 

       Η υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων μέσα από μαζικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα.