Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά: Οι “Πάτσηδες” είναι πολλοί και δρουν…. λόγω των μνημονίων

  Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

         Πολύ κουβέντα γίνεται για την εμπλοκή πολιτικού στελέχους της κυβέρνησης και Βουλευτή στην αγορά και πώληση κόκκινων δανείων προκειμένου να αποκομίσει τεράστια κέρδη.

         Κατ’ αρχήν πρόκειται για μια απαράδεκτη καταδικαστέα ενέργεια αφού ο υποτιθέμενος εκπρόσωπος του λαού επιχειρούσε να κερδοσκοπήσει αγοράζοντας  δάνεια φτηνά και στην συνέχεια απαιτούσε από πολίτες να τα αποπληρώσουν.

        Αυτό όμως που δεν λένε τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και η αντιπολίτευση είναι ότι η δυνατότητα αυτή υπήρξε λόγω των μνημονιακών ρυθμίσεων που έδωσαν την δυνατότατα στις τράπεζες να ξεφορτωθούν τα κόκκινα δάνεια σε εξευτελιστικές τιμές και οι νέοι «ιδιοκτήτες» τους ντόπια και ξένα funds να κερδίζουν τεράστια ποσά εκβιάζοντας με διάφορους τρόπους τους δανειολήπτες.

       Δεν λένε επίσης ότι η τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις  αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε δραστικό κούρεμα των δανείων παρά το γεγονός ότι γνώριζαν ότι ένα μεγάλο μέρος των δανειοληπτών εξαιτίας της κρίσης δεν μπορούσε να αποπληρώσει.

       Αποτέλεσμα όλων αυτών οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, μικρών επιχειρήσεων και η φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

       Η απομάκρυνση των πολιτικών στελεχών, που συμμετείχαν σε αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων, από τις θέσεις που κατείχαν είναι επιβεβλημένη.

       Η απομάκρυνσή τους όμως δεν μπορεί να κρύψει την υποκριτική στάση της κυβέρνησης καθώς το υφιστάμενο πλαίσιο διαχείρισης συνεχίζει να εφαρμόζεται. Το ίδιο και σε ότι αφορά τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης αφού αποδέχθηκε και εφάρμοσε το μνημονιακό πλαίσιο για την διαχείριση των κόκκινων δανείων.