Λαϊκή Ενότητα – Α.Α.: H επίθεση της κυβέρνησης στους δημοσίους υπαλλήλους είναι επίθεση συνολικά στα δημόσια κοινωνικά αγαθά

H επίθεση της κυβέρνησης στους δημοσίους υπαλλήλους είναι επίθεση συνολικά στα δημόσια κοινωνικά αγαθά, δηλώνει με ανακοίνωση του γραφείου τύπου της η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά κι επιτίθεται στον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση ακολουθώντας την γνωστή τακτική της “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση” επιτίθεται στους δημοσίους υπαλλήλους για τα προβλήματα του Δημοσίου, για τα οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη, προβάλλοντας μάλιστα την πρόθεσή της για άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα.

Είναι ενδεικτικό, ότι ακόμα και μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για το έγκλημα των Τεμπών στις 28/2/2025, ο πρωθυπουργός δεν ανέλαβε οποιαδήποτε ευθύνη, αλλά είπε ότι ο λαός με τις κινητοποιήσεις του ζήτησε αξιολόγηση στο Δημόσιο.!

Όλα είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου της κυβέρνησης για απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα και μετατροπή ολόκληρου του δημοσίου τομέα και των εργαζομένων σε ευέλικτο, αναλώσιμο  προσωπικό.

Για την υλοποίηση αυτού του στόχου κατασκευάζει ψέματα και ενημερώνει ψευδώς την κοινωνία, με την βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ, για τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και τις συνθήκες, που επικρατούν.

Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει νομοθετική δυνατότητα να τιμωρούνται οι επίορκοι και οι ασυνεπείς.

Υπάρχουν τα υπηρεσιακά και τα πειθαρχικά συμβούλια, την απόλυτη πλειοψηφία των οποίων έχει η διοίκηση και η πολιτική ηγεσία και η τιμωρία και απομάκρυνση των επιόρκων είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα , ότι όσα σκάνδαλα έχουν δημοσιοποιηθεί , πρωταγωνιστές τους  ήταν διοικητικά στελέχη επιλεγμένα και τοποθετημένα από τους ίδιους τους υπουργούς.!

Η κυβέρνηση διακηρύσσει υποκριτικά την ανάγκη αξιολόγησης των δημοσίων  υπαλλήλων και των υπηρεσιών, ενώ είναι η ίδια , που προωθεί την διάλυση τους. Περιορίζει την χρηματοδότηση με αποτέλεσμα οι υποδομές να είναι ανεπαρκείς,  το προσωπικό πολύ λιγότερο σε σχέση με τις ανάγκες (τα κενά φτάνουν και το 40% σε κάποιους κλάδους) και πολύ χαμηλά αμειβόμενο. Η κυβέρνηση όμως στους εργαζόμενους επιρρίπτει την ευθύνη για καθυστερήσεις και αδυναμίες ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών.!

Συνολικά η άρση της μονιμότητας αποτελεί άλλο ένα αντιδραστικό εργαλείο για κατάργηση δικαιωμάτων, για μετατροπή του δημοσίου σε απόλυτο κομματικό φέουδο   εξυπηρέτησης μικροκομματικών και οικονομικών συμφερόντων και για εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, για να μπορεί να κερδοσκοπεί ανεξέλεγκτα  εις βάρος του ελληνικού λαού.!

  • Οι δημόσιες υπηρεσίες όμως, ιδιαίτερα οι κοινωνικές, εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες
  • Η υπεράσπιση και αναβάθμιση αυτών και του προσωπικού τους αφορά πρωτίστως την κοινωνία
  • Η λεηλασία τους, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν πρέπει να περάσει.