ΛΑ.ΣΥ. Ν.Ιωνίας: Η αποφασιστική μας παρέμβαση απέτρεψε τα σχέδια τους για την ΕΡΙΟΤΕΚ

Από τη Δημοτική Ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Ιωνίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η έγκαιρη και αποφασιστική παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας ματαίωσε στο παρά πέντε  τα σχέδια του μεγαλοεπιχειρηματία Μήτση, ο οποίος με τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής Θωμαΐδου, προσπάθησε τον χαρακτηρισμένο για ανέγερση σχολείων από το 2004 χώρο της ΕΡΙΟΤΕΚ (4.882 τ.μ στον Περισσό στο φουγάρο) να τον μετατρέψει σε ένα ακόμη τσιμεντένιο μεγαθήριο στερώντας από τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους την απόκτηση σχολικών κτιρίων για να φύγουν οι μαθητές από τα κοντέινερ, τις ακατάλληλες αίθουσες και σχολεία που τους στοιβάζουν!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας χαιρετίζει τα σωματεία, την Ένωση Γονέων, τους συλλόγους και φορείς του δήμου μας, που από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλοντας τη μεθόδευση της δημοτικής αρχής Θωμαΐδου για τον αποχαρακτηρισμό του χώρου της ΕΡΙΟΤΕΚ στον Περισσό, διαμαρτυρήθηκαν έντονα και πρόβαλαν την ανάγκη να διασφαλιστεί ο χώρος και να ανεγερθούν σχολεία, που τόσο ανάγκη έχει η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς της Νέας Ιωνίας.

Αυτή η κινητοποίηση των φορέων, όπως και οι προηγούμενες, όταν και πάλι η δημοτική αρχή αποπειράθηκε με την ίδια «γκανγκστερική» μέθοδο (κρυφές συναντήσεις, απόκρυψη εγγράφων κ.λπ.) να μετατρέψει σε σκουπιδότοπο το χώρο των Ανθρακωρυχείων, δείχνει τον δρόμο για να έχουμε κατακτήσεις και να κερδίσουμε αυτά που αφορούν σε ζωτικές ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς. Άλλωστε, η ιστορία της Νέας Ιωνίας, αυτό μας διδάσκει, ότι οι ελεύθεροι χώροι, και τα σχολεία, εξασφαλίστηκαν με σκληρούς αγώνες.

Τον χώρο της ΕΡΙΟΤΕΚ θα τον σώσει ο λαός από τα επιχειρηματικά συμφέροντα!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την προκλητική στάση των επιχειρηματιών της οικογένειας Μήτση, που ζητούν τον χώρο για «επενδύσεις», για να βγάλουν νέα, μεγάλα κέρδη. Η ανάπτυξη των επιχειρηματικών συμφερόντων που στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές, όχι μόνο δεν αφορούν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά τις υπονομεύουν. Με την ίδια υπονομευτική τακτική προηγούμενων δημοτικών αρχών παραχωρήθηκαν δεκάδες χώροι (βλ. παλιά εργοστάσια κ.ά.) σε μεγαλοεπιχειρηματίες και ομίλους, στερώντας την πόλη μας από ελεύθερους χώρους και σχολεία.

Επειδή στην ευρύτερη περιοχή μας δραστηριοποιούνται διάφορα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να χαντακώσουν και τους τελευταίους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους για να φτιάξουν τα επιχειρηματικά μεγαθήριά τους, επαναλαμβάνουμε: Τείχος απέναντι σε αυτές τις επιδιώξεις είναι το εργατικό-λαϊκό κίνημα, η εγρήγορση και αγωνιστική επαγρύπνηση του λαού. Αυτό θα τους μπλοκάρει και τώρα!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Θωμαΐδου που:

– όπως και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν έκανε τίποτα για να προχωρήσει η απαλλοτρίωση και να διασφαλιστεί ο χώρος της ΕΡΙΟΤΕΚ στον Περισσό. Το θέμα εκκρεμεί 19 ολόκληρα χρόνια!

– Ενώ η οικογένεια Μήτση, εδώ και 6 μήνες, με επίσημο έγγραφο, ζήταγε να αποχαρακτηριστεί ο χώρος, η δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα το έκρυβε από το δημοτικό συμβούλιο. Πώς, λοιπόν, να προετοιμάσει τον λαό για τα σχέδια του κ. Μήτση, τη στιγμή απέκρυπτε τις ενέργειες του, που επιβουλεύονταν τα λαϊκά συμφέροντα;

– Όταν πια το θέμα έφτασε το «μη παρέκει» και συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως τα έχει όλα προετοιμάσει, πως θα πάρει νέο δάνειο (νέα χαράτσια δηλαδή στον λαό), ενώ θεωρεί φυσιολογικό (!!!) η οικογένεια Μήτση το ίδιο διάστημα να κάνει «δωρεά» για την ανέγερση παιδικής χαράς στο Παναιτώλιο (μάλλον για την ψυχή της μάνας της…).

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη που κατέθεσε πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση για το ζήτημα της ΕΡΙΟΤΕΚ. Πρόταση που διασφάλιζε τον χώρο, απέρριπτε τις απαράδεκτες αξιώσεις των επιχειρηματιών και πρόβαλε και τον τρόπο για να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι, προκειμένου να φτιαχτούν επιτόπου σχολεία. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε πως υπάρχει ποσό «παγωμένο» εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για απαλλοτρίωση χώρων και οικοδόμηση σχολείων και καμία δημοτική αρχή δεν «ενδιαφέρθηκε» να αξιοποιήσει!

Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις έχουν λερωμένη τη φωλιά τους! Έχουν στο παρελθόν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διοικήσει τον δήμο και δεν έχουν κάνει τίποτα για την επίλυση του θέματος. Τώρα, αναλώθηκαν σε προτάσεις που δεν διασφαλίζουν τον χώρο, ενώ δεν απορρίπτουν νέα δάνεια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό της Νέας Ιωνίας να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα και από αυτή την υπόθεση.

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κρίνονται πολλά που αφορούν στη ζωή και τις ανάγκες μας. Μας δίνεται η ευκαιρία να ψηφίσουμε αυτούς που είναι γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση, που ξέρεις πως θα είναι δίπλα σου κάθε μέρα, τους υποψήφιους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Όχι τους …«γνωστούς», που τώρα σε θυμήθηκαν για να σε ξεχάσουν την επόμενη μέρα των εκλογών ψηφίζοντας ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της νέας γενιάς στα Δημοτικά Συμβούλια.

Στις δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη δύναμή μας!

Εκλέγουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας αγωνιστές και όχι χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής!

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση, με υποψήφιο δήμαρχο τον Πέτρο Αλέπη!