ΛΑ.ΣΥ. Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας: Ήρθε η υπουργός “στο χωριό”…

|||

|||

        Καυστική ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης για την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία είναι τακτική επισκέπτρια στο Δήμο – όπως επισημαίνει η ανακοίνωση – αλλά μόνο για τελετές και φωτογραφήσεις, αλλά χωρίς να κομίζει κάποια λύση για τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές υποδομές του Δήμου

 

        Από την Δημοτική Ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Τακτική επισκέπτρια του Δήμου μας είναι τον τελευταίο χρόνο η κ. Κεραμέως. Εσχάτως και στο ξεκίνημα των εργασιών για την οικοδόμηση παιδικού σταθμού της Μητρόπολης 2 χρόνια μετά την παραχώρηση του δημοτικού χώρου και την ακύρωση της ανέγερσης του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου ο οποίος παραμένει χωρίς κατάλληλο κτήριο.

 

        Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, υποψήφιοι δήμαρχοι και στελέχη της “αντιπολίτευσης” φωτογραφίζονται μαζί της με κάθε ευκαιρία. Ελπίζουμε όλοι, όσοι συνωστίζονται για μια φωτογραφία με την Υπουργό, να βρουν λίγο χρόνο κατά τη διάρκεια του σοβαρού έργου της φωτογράφησης, να επισημάνουν στην κ. Κεραμέως, τα χρονίζοντα προβλήματα των σχολείων της πόλης μας και να φροντίσουν για την σύντομη  επίλυσή τους. 

 

        Αν τα λησμονούν, να τους θυμίσουμε ενδεικτικά  τις υποσχέσεις για νέα πτέρυγα στο 1ο Λύκειο που αισίως διατρέχουν την  3η δεκαετία, το  1ο ΕΠΑΛ που παραμένει χωρίς κτήριο από το 2019, την ασφυκτική κατάσταση στα νηπιαγωγεία για την ανέγερση των οποίων δεν βρίσκονται τα οικόπεδα που εύκολα παραχωρούνται σε τρίτους.

 

       Φανταζόμαστε ότι την κατάσταση στο 3ο Δημοτικό της Νέας Φιλαδέλφειας που βρίσκεται παραπλεύρως του χώρου όπου πρόσφατα φωτογραφίστηκαν ο κ. Δήμαρχος και η κ. Υπουργός τη γνωρίζουν καλά και έχουν δρομολογήσει τις απαραίτητες λύσεις.

Και φυσικά ακόμα να προχωρήσει ο ουσιαστικός αντισεισμικός έλεγχος και θωράκιση στα σχολικά κτήρια…

 

       Σε κάθε περίπτωση για μια πιο πλήρη καταγραφή, Δημοτικοί Άρχοντες πρώην και νυν, υποψήφιοι και πολιτευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν περάσει από τα μέρη μας μπορούν να ανατρέξουν στο αναλυτικό υπόμνημα της Ένωσης Γονέων που έχει υποβληθεί  από τον Ιούνη στη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

       Αλλά φυσικά όχι που δε γνωρίζουν τα αποτελέσματα των πολιτικών τους….