ΛΑ.ΣΥ. Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας: Επιστολή για τα προβλήματα υποδομής του προγράμματος ποδοσφαίρου του Δήμου

Επιστολή προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας, Κ. Μπίγαλη, απέστειλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ν. Σερετάκης, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις υποδομές τα παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα ποδοσφαίρου του Δήμου.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Αντιδήμαρχε Αθλητισμού

Σας απευθύνομαι όχι μόνο ως Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά πάνω απ’ όλα ως γονιός που χρόνια τώρα εμπιστεύεται το παιδί του στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου και συγκεκριμένα σε αυτό του ποδοσφαίρου.

Όλα τα τελευταία χρόνια έχω δει με τα μάτια μου την συστηματική υποβάθμιση και απαξίωση ενός εξαιρετικού προγράμματος που συγκέντρωνε πολλές δεκάδες παιδιά που το αγάπησαν.

Χρόνο με το χρόνο η κατάσταση επιδεινώνεται με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Τη μια χρονιά τα προγράμματα του Δήμου στριμώχνονταν σε εντελώς ακατάλληλες ώρες γιατί οι καλύτερες δίνονταν προκαταβολικά σε τρίτους, την άλλη ξεκινούσαμε 1 και 2 μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους κοκ. 

Φέτος η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο

Το γηπεδάκι στην Παπαναστασίου είναι κυριολεκτικά ρημάδι, με σοβαρά προβλήματα που, εκτός των άλλων, εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά (τάπητας σε άθλια κατάσταση, τέρμα που χρήζει στερέωσης κα)

Δε συζητώ ότι είναι προβληματικός ο χώρος όπου φυλάσσονταν το αθλητικό υλικό, που και αυτό χρειάζεται ανανέωση.

Και σαν να η φτάνουν τα παραπάνω δεν υπάρχει καν φωτισμός με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει κανονικά προπόνηση (σχετικό βίντεο ΕΔΩ)Κύριοι,

Τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα του Δήμου δεν είναι παιδιά κατώτερου θεού. Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει η παραμικρή ανησυχία, η ελάχιστη πρόνοια. 

Δεν είναι ανεκτό τα προγράμματα του Δήμου αντί να έχουν προτεραιότητα να παραμένουν ουσιαστικά άστεγα. Και την ίδια στιγμή να χρησιμοποιούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου αριστερά και δεξιά, από κάθε τρίτο φορέα και μάλιστα χωρίς κανένα έλεγχο από μεριάς Δήμου στο υπέρογκο κόστος που καλούνται οι γονείς να πληρώνουν προκειμένου να αθληθούν τελικά τα παιδιά τους στις Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις.

Ζητώ να πραγματοποιηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις για να λειτουργήσει κανονικά το πρόγραμμα ποδοσφαίρου του Δήμου σε κατάλληλες και ασφαλείς εγκαταστάσεις 

Νίκος Σερετάκης

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας