ΛΑ.ΣΥ. Μεγάρων – Ν.Περάμου: “Πάμε κι όπου βγει” παντού…

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων – Ν.Περάμου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Το πρόσφατο ατύχημα του βυτιοφόρου με LNG στην Εθνική Οδό αναδεικνύει δύο πράγματα:

  • Η κυβέρνηση είναι ικανότατη κάθε φορά που καλείται να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα –στο άψε σβήσε σταθμός μεταφόρτωσης στη Ρεβυθούσα και σχεδιασμός για βυτιοφόρα στους δρόμους να μεταφέρουν LNG μπουκώνοντας με Αέριο και χρήμα τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Επιτελικά σχέδια και νόμοι-βροχή για να διευκολύνουν τις «επενδύσεις» και την «πράσινη ανάπτυξη» μετατρέποντας τα πάντα, την Υγεία, τα δάση, τα βουνά, τις ακτές, τους δρόμους σε εμπορεύματα και πηγές κέρδους.
  • Η ίδια αυτή κυβέρνηση είναι εντελώς «ανίκανη» να εξυπηρετήσει βασικές λαϊκές ανάγκες, με χιλιάδες λαού να τραβάνε μια τεράστια ταλαιπωρία επί ώρες ακινητοποιημένοι σε μια ουρά 10 χιλιομέτρων και χωρίς κανένα σχέδιο διαφυγής. Ακούγοντας βέβαια την Πυροσβεστική να λέει πως μια πιθανή έκρηξη θα δημιουργούσε ωστικό κύμα ως 500 μέτρα(!) καταλαβαίνουμε πως για μια ακόμη φορά από καθαρή τύχη αποφύγαμε μια ασύλληπτη τραγωδία…. Κανένα απολύτως σχέδιο για την προστασία της ζωής του λαού που θεωρείται-και αυτό- «περιττό κόστος».

Ο σχεδιασμός για μεταφορά LNG με βυτιοφόρα, που θα περνούν μάλιστα μέσα από τον οικιστικό ιστό των Μεγάρων σε ακατάλληλους δρόμους χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον λαό της περιοχής και το περιβάλλον. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης-της κάθε κυβέρνησης-είναι ξεκάθαρος: Εμπορευματοποίηση της Ενέργειας που οδηγεί σε ενεργειακή φτώχεια τον λαό, και η λογική «πάμε κι όπου βγει» για βασικές λαϊκές ανάγκες-ακόμη κι αυτής της προστασίας της ανθρώπινης ζωής-προκειμένου να «εξοικονομήσουν» χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο λαός της περιοχής πρέπει να σταθεί εμπόδιο σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς, να πει όχι στη μεταφορά LNG με βυτιοφόρα που θα περνούν μέσα από τα σπίτια μας, να απαιτήσει η όποια μεταφορά γίνει να γίνει με αγωγούς και παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Έχουμε αποκτήσει πείρα: Ό,τι μπόρεσε να αποσπάσει ο λαός, το κέρδισε με τους αγώνες του, στα σχολεία, στο Κέντρο Υγείας, σε βασικά έργα υποδομής, έργα πολύτιμα για τον λαό αλλά «ανώφελα» για το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τους παρατρεχάμενους τους σε Δήμους και Περιφέρειες.

Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν βασικό κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές ώστε να μην έχουμε «μια απ’ τα ίδια» αλλά να βγει ενισχυμένος ο λαός, ενισχυμένη η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με υποψήφιο δήμαρχο τον Αντώνη Χοροζάνη, να πάμε όχι «όπου βγει» αλλά μπροστά για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.