ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης – Πεύκης: Έπεσαν οι μάσκες για νυν και επόμενους στο Δημοτικό Συμβούλιο

Απόντες από τη συνεδρίαση που είχε ως θέμα τον καθορισμό δημοτικών τελών τόσο ο απερχόμενος Δήμαρχος, Τ.Μαυρίδης όσο και ο νεοεκλεγής, Μ.Ψυχάλης μαζί με την παράταξη του, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι αποφεύγει να πάρει θέση σε ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν κάθε χρόνο το Σώμα, τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στο δημοτικό συμβούλιο της 31/10/2023, έπεσαν οι μάσκες μετά τις δημοτικές εκλογές και φάνηκε όλη η γύμνια και η υποκρισία και της προηγούμενης αλλά και της ερχόμενης δημοτικής αρχής.

Σε ένα δημοτικό συμβούλιο που είχε σαν θεματολογία και τον καθορισμό των δημοτικών τελών για το 2024, δηλαδή τον καθορισμό των δημοτικών τελών για τη χρονιά που το δημοτικό συμβούλιο και η διοίκηση του δήμου θα είναι διαφορετική, ο νυν δήμαρχος κ. Μαυρίδης αλλά και ο επόμενος δήμαρχος κ. Ψυχάλης ήταν απόντες. Μάλιστα εντύπωση προκαλεί ότι απούσα ήταν και όλη η εκλεγμένη παράταξη του κ. Ψυχάλη, προφανώς σε μία προσπάθεια να αποφύγουν να πάρουν θέση σε ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο κάθε χρόνο. Όπως φάνηκε την ερχόμενη διοίκηση του Δήμου εκπροσώπησαν δημοτικοί σύμβουλοι της τωρινής διοίκησης, που είτε εκλέχθηκαν με την παράταξη του κ. Ψυχάλη είτε τον στήριξαν στο 2ο γύρο ως υποψήφιο δήμαρχο.

Μέσα σε όλα που ακούστηκαν, σε μία συνεδρίαση παρωδία όπου αλλάξανε οι ρόλοι, είναι από στέλεχος της επόμενής διοίκησης του κ. Ψυχάλη: “Προεκλογικά ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά προεξοφλώ ότι δεν θα μπορέσουμε να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη”

Άλλος που βρέθηκε σε συμμαχική παράταξη του κ. Ψυχάλη στο 2ο γύρο είπε ανάμεσα σε άλλα: “Να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, δεν θα είναι βιώσιμο να μειωθούν τα δημοτικά τέλη”

Και πολλά ακόμα μαργαριτάρια αποκαλυπτικά για την πολιτική που θα ακολουθήσει και η ερχόμενη δημοτική αρχή σε συνέχεια της προηγούμενης.

Σε μία ακόμα τουλάχιστον τραγελαφική κατάσταση βρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της τωρινής διοίκησης που βρέθηκαν στο στρατόπεδο των ¨ηττημένων¨ των δημοτικών εκλογών του κ. Λέων, που πρότειναν μείωση των δημοτικών τελών. Η πρόταση αυτή που τελικά υπερψηφίστηκε κιόλας, στερούνταν κάθε κριτικής, μιας και το μόνο αιτιολογικό της ήταν ότι η ερχόμενη διοίκηση υποσχέθηκε μείωση. Ούτε πως θα εξοικονομηθούν πόροι αντιπρότειναν, ούτε για τις πανάκριβες εργολαβίες που έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια μίλησαν στις οποίες κατασπαταλούνται χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, ούτε αντιπρότειναν διεκδίκηση χρημάτων από την κεντρική διοίκηση, ούτε αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων έτσι ώστε να αντισταθμιστεί η όποια ελάφρυνση για τα λαϊκά νοικοκυριά. Απλώς μία οριζόντια πρόταση μείωσης (ακόμα και για τις μεγάλες επιχειρήσεις του Δήμου μας!), από εκείνους που κατηγορούσαν τη Λαϊκή Συσπείρωση για λαϊκισμό, όταν τους πρότεινε κατάργηση των τροφείων, μείωση των τελών και των συνδρομών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, με υπευθυνότητα τοποθετήθηκε και ζήτησε την αναβολή του θέματος ,έτσι ώστε να επανέλθει σε νέα συνεδρίαση με την παρουσία του νυν αλλά και του επόμενου δημάρχου, όπως επίσης και να ολοκληρωθούν όσες εισηγήσεις-αντιπροτάσεις υπάρξουν, η οποία πρόταση απορρίφθηκε. Θεωρούμε ότι τα δημοτικά τέλη που βαραίνουν τους δημότες μπορούν και πρέπει να μειωθούν με ταυτόχρονη αύξηση της αντίστοιχης φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν έδρα στο δήμο μας αλλά και ταυτόχρονη αύξηση της χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος που έχει χρυσοπληρωθεί από το λαό και της περιοχής μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θεωρεί ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι θέατρο, ή ακόμα χειρότερα τσίρκο για να δίνουν παραστάσεις κάποιοι ή κάποιοι άλλοι να λάμπουν δια της απουσίας τους.