ΛΑ.Σ: Δε νομιμοποιούμε την “δια περιφοράς” συνεδρίαση

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λυκόβρυσης Πεύκης για την “δια περιφοράς” συνεδρίαση για τις προσλήψεις του 2024!

..

Ακόμα ένα βήμα υποβάθμισης της λειτουργία και του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου, με μία ακόμα δια περιφοράς ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης για την 21/8/2023.

..

Σε μία αδιανόητη κίνηση το Υπουργείο Εσωτερικών στέλνει καταληκτικές ημερομηνίες για προγραμματισμό προσλήψεων του Δήμου μας για τα έτη 2024-2025, μέσα στη καρδιά του Αυγούστου και εκβιάζει τα δημοτικά συμβούλια, να περάσει χωρίς ουσιαστική συζήτηση ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η στελέχωση του δήμου για την ομαλή λειτουργία του.

..

Ο προγραμματισμός των προσλήψεων που φέρνει η διοίκηση του δήμου, βρίσκονται πολύ κάτω από τις ίδιες τις ανάγκες που η ίδια έχει ψηφίσει μέσα από τον ΟΕΥ και έρχονται στη συνέχεια να εναρμονιστούν με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου που πάντα βρίσκονται ακόμα πιο κάτω και από τις ίδιες τις προβλέψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο ΟΕΥ προβλέπει 40 θέσεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου η Δημοτική Αρχή αιτείται μόνο 12, και από αυτές θα εγκριθούν ακόμα λιγότερες.

..

Η Δημοτική Αρχή ευθυγραμμισμένη πλήρως με την κυβερνητική πολιτική και τους μνημονιακούς νόμους που ακολουθούν μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση από το δυναμικό του Δήμου, θέτει τον πήχη των αιτημάτων της πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν.

..

Αποκαλυπτικό επίσης της πολιτικής βούλησης της διοίκησης του Δήμου είναι ότι από τον συνολικό προγραμματισμό των 78 προσλήψεων, οι 55 είναι ορισμένου χρόνου. Το γνωστό δηλαδή σύστημα ανακύκλωσης της ανεργία και της ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες του δήμου σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες όπως η σχολική καθαριότητα, η σχολική φύλαξη, η φροντίδα του πρασίνου.

..

Η διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης είναι που έχει οδηγήσει ολόκληρες υπηρεσίες σε μαρασμό, όπως αυτής για το πράσινο του Δήμου, που έχει μόλις 3 εργαζόμενους για να φροντίσουν τα 3 δάση μας και το υπόλοιπο πράσινο του δήμου. Αυτό είναι και ο λόγος που η λύση των εργολαβιών και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών είναι συνεχώς στην ημερήσια διάταξη και κάθε χρόνο προχωράει και πιο βαθιά. Τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων τα έζησε ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια, με το δυστύχημα στα Τέμπη, του θαμμένους οδηγούς της Αττικής οδού μέσα στα χιόνια, όπως και στο δήμο μας με τα σκουπίδια, τα κλαδιά και τα ξερόχορτα να κάνουν λόφους.

..

Η Λαϊκή Συσπείρωση, στέκεται και θα συνεχίσει να είναι απέναντι στην πολιτική που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο, τις υπηρεσίες του Δήμου μας και τις ιδιωτικοποιεί και θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

..

Καλεί και τις υπόλοιπες παρατάξεις που διεκδικούν τη διοίκηση στις ερχόμενες τοπικές εκλογές να τοποθετηθούν στο κρίσιμο ζήτημα της υποστελέχωσης του δήμου, αλλά και του καθεστώτος των συμβάσεων

..

Ως παράταξη δεν θα νομιμοποιήσουμε την παρωδία συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με δια περιφοράς ψηφοφορία, όπως επίσης απαιτούμε να σταματήσει και το αίσχος των τηλεδιασκέψεων των συνεδριάσεων, που έχουν μετατρέψει τα δημοτικά συμβούλια σε καρικατούρες.