ΛΑ.Ε. – Α.Α.: Στοπ στον βομβαρδισμό της Γάζας!

Διακοπή κάθε συνεργασίας με το Κράτος – εγκληματία του Ισραήλ.Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο βομβαρδισμός του Νοσοκομείο στην Γάζα την Τρίτη δεν αφήνει πλέον κανένα ερώτημα για το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Ο απολογισμός νεκρών από αυτόν τον ένα και μόνο βομβαρδισμό κινδυνεύει να ξεπεράσει τους 500 νεκρούς!

Το Ισραήλ εφαρμόζει μια ανοιχτή πολιτική εθνοκάθαρσης με κίνδυνο να εξελιχθεί σε γενοκτονία. Ακόμα κι αν δεν γίνει χερσαία εισβολή, υπό τον φόβο της διεθνούς κατακραυγής και της αντίστασης που θα προβάλλει ο Παλαιστινιακός λαός, ο κίνδυνος παραμένει. Η Γάζα βομβαρδίζεται ανηλεώς και βρίσκεται σε καθεστώς πολιορκίας, με πλήρη αποκλεισμό νερού, τροφής και ενεργειακών πόρων!

Αντικειμενικός στόχος είναι η εκδίωξη των Παλαιστινίων από την Γάζα: είτε δια της επιβολής καθεστώτος κατοχής από τον Ισραηλινό στρατό, είτε δια της φυγής των Παλαιστινίων στην Αίγυπτο και το Σινά, για να γλυτώσουν την φυσική εξάλειψη! Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τον κίνδυνο μιας νέας Νάκμπα!

Δεν γίνεται άλλο η διεθνής κοινότητα να κοιτάει αμέριμνη ή να τηρεί ίσες αποστάσεις. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνενοχή, μαζί με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Η αναγνώριση από την πρώτη στιγμή του “δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα” νομιμοποίησε τα συλλογικά αντίποινα που σχεδίαζε να εξαπολύσει, ακολουθώντας την πάγια πρακτική του.

Ο ελληνικός λαός δεν καταπίνει την προπαγάνδα που εξαπολύεται καθημερινά και η οποία στοχεύει στην παροχή ασυλίας στο Ισραήλ για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει εναντίον του κατακτημένου Παλαιστίνιου λαού που αντιστέκεται.

Ο ελληνικός λαός υποδέχτηκε και φιλοξένησε τους μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης όταν εκδιώχθηκαν από την Ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο το 1982, μεγάλωσε και σπούδασε στην χώρα τους γιους και τις κόρες της Παλαιστίνης, στάθηκε ιστορικά αλληλέγγυος στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για να αποκτήσει κράτος και να αποκαταστήσει τα ιστορικά δίκαια του, μετά την Νάκμπα το 1948. Αυτοί οι δεσμοί φιλίας και αλληλεγγύης δεν διαλύονται στο όνομα της τυχοδιωκτικά εξωτερικής πολιτικής του Μητσοτάκη και των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας.

  • Να σταματήσει τώρα η οποιαδήποτε συνεργασία με το Κράτος του Ισραήλ που εγκληματεί!
  • Να καταδικαστεί η στάση του από την ελληνική κυβέρνηση σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και να λάβει άμεσα διπλωματικές πρωτοβουλίες για εκεχειρία ή/και να στηρίξει όσες λαμβάνονται από άλλες χώρες, ενάντια στους εμπρηστές του πολέμου!