ΛΑ.Ε. – Α.Α.: Κατασταλτικό όργιο της ΕΛ.ΑΣ. στο Πολυτεχνείο!

Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής και την άγρια εισβολή που εξαπέλυσε η αστυνομία σήμερα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Με αφορμή υποτιθέμενη «αστυνομική επιχείρηση» ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ παραβίασαν το άσυλο και εξαπέλυσαν λυσσαλέα επίθεση, κυνηγώντας και χτυπώντας φοιτητές και φοιτήτριες μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Οι ορδές των αστυνομικών προσήγαγαν φοιτητές και διδακτορικούς που περνούσαν, βρίσκονταν στο κυλικείο της σχολής τους ή πήγαιναν να δώσουν μάθημα στο σωρό, εντελώς αναίτια, ανάμεσά τους και δύο μέλη της Λαϊκής Ενότητας -ΑΑ.

Μηχανάκια της ΔΡΑΣΗ επιτέθηκαν με δολοφονικό τρόπο σε φοιτητές που βρίσκονταν πεζή στην πλατεία του ΕΜΠ διακινδυνεύοντας τις ζωές νέων παιδιών. Ο απολογισμός είναι δεκάδες αναίτιες προσαγωγές, αλλά και τραυματισμοί φοιτητών/τριών, με αποκορύφωμα το σοβαρό τραυματισμό φοιτήτριας στο κεφάλι μετά από επίθεση των μηχανοκινήτων της επικίνδυνης συμμορίας της ΔΡΑΣΗ.

Για άλλη μια φορά, η αδίστακτη κυβέρνηση χρησιμοποιεί το επικίνδυνο όπλο της καταστολής για να αποπροσανατολίσει από τις εγκληματικές της ευθύνες για την ανυπολόγιστη καταστροφή από τις φονικές πυρκαγιές και την αντιλαϊκή πολιτική της. Θέλει να σπείρει την τρομοκρατία και το φόβο ειδικά στους φοιτητές και φοιτήτριες γιατί μπορούν να αντισταθούν και να πλήξουν την πολιτική της, έχοντας καταφέρει μεγάλες νίκες απέναντι στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στα μέτρα της κυβέρνησης τόσα χρόνια που διαλύουν το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Δεν θα επιτρέψουμε ένα πανεπιστήμιο αστυνομοκρατούμενο και διαλυμένο για να διευκολυνθούν τα σχέδια για αναθεώρηση του αρ. 16.

Να πάρει θέση η Πρυτανεία του ΕΜΠ και ο πανεπιστημιακός κόσμος για τα σημερινά έκτροπα.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Μαζικός αγώνας ενάντια στην κατασταλτική παρόξυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την υπεράσπιση των ελευθεριών, του ασύλου και για να σπάσει το απόστημα της δολοφονικής βίας της ΕΛΑΣ.