ΛΑ.Ε. – Α.Α. Αμαρουσίου: Κλίμα αστυνομοκρατίας στην επίσκεψη του Μητσοτάκη

Οι νεκροί των Τεμπών δεν «θυσιάστηκαν», δολοφονήθηκανΗ λαϊκή οργή δεν καταστέλλεται με την αστυνομική βία, αναφέρει η ανακοίνωση – καταγγελία της Τοπικής Επιτροπής του κόμματος

Από την Τοπική Επιτροπή Αμαρουσίου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – καταγγελία:

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αμαρουσίου καταγγέλλει το κλίμα αστυνομοκρατίας που επικράτησε στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 18-3-2023 το πρωί κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην πόλη.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και άντρες της ασφάλειας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο κέντρο. Στόχος τους να μην ακουστούν οι «ενοχλητικές» φωνές των δασκάλων του Αμαρουσίου, των αυτοδιοικητικών παρατάξεων ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΉ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ και άλλων που είχαν συγκεντρωθεί στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου για να καταγγείλουν τη δολοφονία των Τεμπών.

Εμπόδισαν επίσης μέλη της επιτροπής αγώνα κατά της μετεγκατάστασης του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι να αναρτήσουν πανό της επιτροπής την ώρα που συνάδελφοί τους παρέδιδαν υπόμνημα για το ίδιο θέμα σε στελέχη της ΝΔ που παρεβρίσκοντο στη συγκέντρωση. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν τους δέχθηκε παρά τις ανακοινώσεις ότι θα συνομιλούσε με τους κατοίκους.

Η κυβερνητική φιέστα ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών τους παρά την παρουσία πλήθους στελεχών (υπουργοί, βουλευτές, περιφερειάρχης, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, κομματικά στελέχη) και παρά τα χιλιάδες μηνύματα που στάλθηκαν. Και αυτό σε μια περιοχή όπως τα Βόρεια Προάστια που παραδοσιακά η ΝΔ έχει αυξημένη επιρροή.

Ο λαός τους έχει γυρίσει την πλάτη. Η οργή δεν μπορεί να καταλαγιάσει και η κατάσταση δεν μπορεί να αναστραφεί. Γιατί ο λαός συνειδητοποιεί ότι με τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και της απαξίωσης των δημόσιων υπηρεσιών διακυβεύεται το ίδιο το δικαίωμα του στη ζωή. Καταλαβαίνει ότι οι 57 νεκροί των Τεμπών δεν «θυσιάστηκαν», όπως με περισσό κυνισμό ανάφερε ο Μητσοτάκης στην ομιλία του, αλλά δολοφονήθηκαν.

Και για αυτό οι ένοχοι της τραγωδίας πρέπει να πληρώσουν όσο ψηλά και αν βρίσκονται είτε μέσα στην Ελλάδα είτε έξω, στις Βρυξέλλες.